Primăria vrea pasaje supraterane în Podu Roș pentru decongestionarea traficului

Primăria vrea pasaje supraterane în Podu Roș pentru decongestionarea traficului

Necesitatea descongestionării traficului în zona Podu Roş impune noi soluţii urbanistice menite a reduce supraaglomerarea din acest important nod de circulaţie rutieră.

 

Primarul a anunțat ieri, că municipalitatea ieşeană a scos la licitaţie elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul „Fluidizarea traficului în intersecţia Podu Roş cu Splai Bahlui Mal Drept şi Bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron prin două pasaje supraterane unidirecţionale cu o singură bandă”. Valoarea estimată a contractului prevăzut a se derula timp de 60 de zile de la semnarea sa este de 84.033 de lei fără TVA, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind mâine, 29 septembrie.

 

Concretizarea acestui proiect va presupune construirea unui pasaj suprateran cu o bandă carosabilă pe direcţia Podul de Piatră – bd. Tudor Vladimirescu pe axul Splai Bahlui - Mal Drept în continuarea arterei auto nou create şi a unui pasaj suprateran pe direcţia bd. Prof. Dimitrie Mangeron - Podul de Piatră pe axul Splaiului Bahlui - Mal Stâng.

 

Cele două pasaje auto vor fi prevăzute cu câte o bandă de circulaţie fiecare, suprafeţe de refugiu, nu vor avea trotuare şi vor fi dimensionate în aşa fel încât să ofere posibilitatea de depăşire a autovehiculelor staţionate în urma unei avarii.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top