Aeroportul Internaţional Iaşi a primit Certificatul European de Aerodrom

Aeroportul Internaţional Iaşi a primit Certificatul European de Aerodrom


Aeroportul Internaţional Iaşi a primit, în aceste zile, Certificatul European de Aerodrom, în temeiul Reg. (UE) 139/2014, după ce a demonstrat că îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu.

 

Aeroportul Iaşi a obţinut certificarea în urma unui proces complex de identificare şi evaluare a modului în care acesta operează. Documentul atestă că primul aeroport din capitala Moldovei respectă toate condiţiile de operare prevăzute de Regulamentul (CE) 216/2008 privind normele comune în domeniul aviaţiei civile şi de Regulamentul (UE) nr. 139/2014 al Comisiei din 12 februarie 2014, de stabilire a cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri, în temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului European.

 

Prin acest certificat, Aeroportul Iaşi demonstrează, încă o dată, că se conformează standardelor de calitate şi siguranţă a infrastructurii şi a operaţiunilor, îndeplinind cerinţele organizaţionale privind nivelul de competențe a personalului şi modul de administrare a unui aerodrom civil. Certificatul European de Aerodrom are durată de viaţă nelimitată, iar verificarea menţinerii standardelor va fi făcută periodic de către autoritatea competentă (AACR) sau eventual de către Agenţia Europeană pentru Siguranţă Aviatică (EASA).

 

„Certificatul European de Aerodrom înseamnă recunoaşterea eforturilor depuse pentru a ne consolida poziţia inclusiv pe piaţa internaţională. În contextul apariţiei unor noi  reglementări europene privind  siguranţa în aviaţie, toată industria aviatică a Europei trebuie să se  conformeze noilor cerinţe. Aeroportul Iaşi nu ar fi reuşit să implementeze proiectul de dezvoltare şi modernizare dacă noi nu am fi înţeles că esenţial este să respectăm legislaţia specifică aerodromului. De asemenea, foarte importantă este conlucrarea cu întreaga industrie pentru că nimic nu s-ar fi putut construi fără un contact permanent cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română, cu proiectanţii şi comandanţii de aeronave, cu experienţă. În tot acest timp, am parcurs procesul de conversie şi iată că am reuşit să ne pliem cerinţelor extrem de exigente impuse de regulamentul 139.

 

Acest lucru ne obligă să continuăm investiţiile de modernizare. Luna viitoare, Aeroportul Iaşi va înregistra, pentru prima dată, un trafic record de un milion de pasageri, cifra pe care am estimat-o abia peste 15 ani. În condiţiile creşterii spectaculoase a traficului de călători şi pe fondul presiunii concurenţei între aeroporturile din regiune, demararea noului proiect major de dezvoltare a Aeroportului Iaşi trebuie urgentată. Pe lângă extinderea întregii infrastructuri de mişcare a aeronavelor şi de procesare a pasagerilor, vom continua investiţiile în sisteme şi echipamente de siguranţă, dar şi echipamente şi dotări ce servesc la întreţinerea infrastructurii aeroportuare, o preocupare constantă fiind şi aceea de a oferi servicii diverse şi de calitate atât clienţilor noştri, cât şi companiilor partenere”, a declarat conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top