fbpx
 
Pompierul-macho are dosar penal pentru hărţuire

Pompierul-macho are dosar penal pentru hărţuire


Poate fi condamnat la închisoare pentru că s-a dat la chiriaşa din apartament. Un pompier din Iaşi este în centrul unui scandal de hărţuire. A subînchiriat o garsonieră unei tinere, apoi i-a cerut prin SMS să meargă cu el la mare şi a asaltat-o cu mesaje indecente. Fata s-a plâns procurorilor militari, care l-au trimis în judecată pe pompier, existând informaţii că era „hărţuitor în serie”.

 

Un plutonier-major de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi ar fi dorit să-şi găsească o parteneră pentru concediu, dar s-a ales în schimb cu un dosar penal. Pompierul Cristinel Potop a fost acuzat de Parchetul Militar Iaşi de hărţuire, după ce i-a trimis mesaje obscene unei chiriaşe.

Bărbatul ar fi închiriat la sfârşitul lui 2015 o garsonieră în Iaşi, beneficiind de compensaţia chiriei potrivit legii, susţin procurorii militari. Ulterior, printr-o agenţie imobiliară a subînchiriat garsoniera, pentru 10 luni, unei tinere pe nume Cătălina Maria V.

 

Tânăra ar putea fi șefa Mișcării #Metoo, Filiala Iași

 

I-a cerut să meargă la mare

Astfel, începând cu 23 iulie 2016, fata s-a mutat efectiv în locuinţă. Însă, după doar trei zile, ar fi început să primească mesaje indecente de la pompierul Potop. Iniţial, plutonierul-major i-ar fi cerut să-l însoţească la mare, iar ulterior ar fi asaltat-o cu mesaje cu caracter „obscen şi ameninţător”. Tânăra a părăsit locuinţa pe care o închiriase, iar a doua zi şi-a anunţat tatăl şi a depus o plângere împotriva pompierului. „Numita s-a adresat Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi cu o plângere prealabilă în care arată că în noaptea de de 26/27.07.2016 şi în dimineaţa zilei de 27.07.2016 numitul Potop Cristi i-a adresat de pe telefonul mobil, pe telefonul său, cererea de a merge cu el la mare, apoi expresii licenţioase care i-au cauzat o stare de temere, determinând-o să părăsească apartamentul pe care îl închiriase la 23.07.2016 de la acesta”, se menţionează în rechizitoriu.

 

N-am putut să-l contactăm pe Potop pentru a afla care dintre cele două tipuri de pompier este

 

Şi-a recunoscut fapta

Mai mult, pompierul nu ar fi fost la prima abatere de acest gen. „Din conţinutul actului de sesizare rezultă de asemenea că Potop Cristi a adresat comunicări similare şi cel puţin altei persoane de sex feminin, despre care fata a aflat întâmplător”, se arată în documentul citat.

În faţa anchetatorilor, pompierul a recunoscut săvârşirea faptei. Acesta riscă până la trei luni de închisoare sau amendă, potrivit legii, dosarul urmând să fie judecat la Tribunalul Militar Iaşi. Pompierul nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere. Reprezentanţii ISU Iaşi au precizat că acesta nu a fost sancţionat şi nu a avut probleme legate de serviciu. „Faptele subofiţerului nu au legătură cu atribuţiile de serviciu. Răspunderea disciplinară este suspendată până la soluţionarea cauzei penale”, a declarat căpitan Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

 

Nu este hărţuire sexuală

Potop a fost trimis în judecată sub acuzaţia de „hărţuire”: „Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.” Procurorii nu au reuşit să încadreze faptele acestuia la „hărţuire sexuală”: „Pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relaţii de muncă sau al unei relaţii similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situaţie umilitoare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.”

 

Cariera lui Popovici s-a ruinat ruşinos

 

„Craii” perverşi din militărie

 Acesta nu este singurul scandal în care a fost implicat un cadru militar. Colonelul în rezervă Nelu Popovici, supranumit „Zmeul din Pungeşti” după ce a condus intervenţia în forţă asupra protestatarilor de la Pungeşti-Vaslui, a fost condamnat definitiv de Curtea Militară de Apel Bucureşti la o amendă penală de 18.000 de lei pentru folosirea funcţiei în scop sexual. Faptele de care a fost acuzat colonelul în rezervă s-au petrecut în noaptea de 10 octombrie 2014. Nelu Popovici a intrat într-un modul în care se afla o poliţista de frontieră, cerându-i acesteia să întreţină raporturi sexuale cu el.

În urmă cu circa 5 ani, un maior din cadrul Jandarmeriei ieşene a fost prins în timp ce se masturba în tren în faţa femeilor. A fost condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30