Primăria și Direcția de Drumuri și Poduri își revendică gropile de pe Pasajul Socola

Primăria și Direcția de Drumuri și Poduri își revendică gropile de pe Pasajul Socola


Lucrările recente de reabilitare a Pasajului Socola s-au dovedit a fi apă de ploaie. După nisorile abundente dar și operațiunile de deszăpezire, pasajul arată ca după bombardament. Amintim că, în urmă cu două săptămâni, Direcția Regională de Drumuri și Poduri anunța începerea unor lucrări revoluționare la Pasajul Socola realizate prin tehnologia de inflaroșu. Conducerea DRPD susține însă că toate gropile apărute nu sunt în administrarea lor și nici nu au apărut ca urmare a lucrărilor efectuate în perioada 15-16 ianuarie.

“Într-adevăr, pe pasaj sunt semnalate în continuare porțiuni degradate ale suprafeței carosabilă, însă, în proporție de 90 la sută, sunt situate în zona lucrărilor efectuate anterior (cu aproximativ o lună în urmă), de către echipele municipalității”, a precizat Ovidiu Laicu, director DRPD iași pe pagina sa de facebook.

Acesta susține că Pasajul Socola se află în administrarea municipalității ieșene, DRPD Iași având efectiv în administrare doar drumurile naționale care străbat municipiul Iași, cu excepția viaducte, poduri, podețe și ziduri de sprijin.

“(…) tronsoanele de drum menționate trebuiau preluate de municipalitatea ieșeană în administrare de la Ministerul Transporturilor în baza Hotărârii Consiliului Local al Municipiului (CLM) Iași nr. 291/15.09.2015. Din păcate însă, acest lucru nu s-a întâmplat nici până la momentul vorbirii, drept pentru care pe rolul Judecătoriei Iași se află și o cerere de chemare în judecată în acest sens, formulată de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin DRDP Iași,intentionand , funcție de evoluția lucrurilor ,sa îl acționăm in instanța personal pe primarul Mihai Chirică,care de peste 5 ani , incalcă cu bună știință Legea Drumurilor - in acest caz,împiedicând punerea in aplicare de către salariații primariei a unei solicitari legale și normale in concordanță cu interesele iesenilor “. a ad[ugat Ovidiu Laicu.

Șeful DRPD a recunoscut că principala problemă a Pasajului Socola este infrastructura îmbătrânită la nivelul marmăturii și rosturile de dilatație, cu urmări directe asupra îmbrăcăminții asfaltice.

Mai multe despre acest subiect citiți pe pagina de facebook a lui Ovidiu Laicu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top