fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Mustiață, anchetat și amendat de ISC ca arhitect șef al Iașului. Apoi e din nou arhitect-șef!

Mustiață, anchetat și amendat de ISC ca arhitect șef al Iașului. Apoi e din nou arhitect-șef!


Inspectorii au verificat, la finalul lunii iunie, activitatea din 2017 a colegului lor. Au considerat că a semnat, nerespectând legea, un certificat de urbanism pentru o canalizare de pe un teren din Copou. Alexandru Mustiață a contestat procesul verbal spunând că, de fapt, primarul Mihai Chirica este emitentul certificatului și că acesta trebuia amendat.

Pe 5 decembrie 2018, un inspector de la Inspectoratul Regional în Construcții Nord Est de la Bacău s-a prezentat la Primăria Iași cerând documentele semnate de fostul arhitect șef Alexandru Mustiață în perioada cât a condus Urbanismul de la Primărie, februarie – decembrie 2017. Mustiață era coleg al inspectorului, fiind detașat, după ce a fost dat afară din funcția de la Primărie, la Inspectoratul de Stat în Construcții, subordonat Bacăului.

Inspectorul l-a amendat pe Mustiață cu 5.000 de lei, spunând că a emis nelegal un certificat de urbanism pentru o canalizare pe Copou. Între timp, Mustiață este din nou arhitect șef la Primăria Iași.

Canalizare în zona protejată

În procesul verbal de amendă, întocmit în aceeași zi cu verificările, inspectorul menționează că, pentru terenul de pe Toma Cozma 7B-9, unde a fost emisă o autorizație pentru lucrări, certificatul de urbanism al sistemului de canalizare a fost emis nelegal. Concret, ar fi fost necesar avizul Ministerului Culturii, terenul fiind într-o zonă protejată, conform ultimului PUG al Iașului, cel din 1997. Amenda stabilită a fost de 5.000 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 48 de ore.

Mustiață contestă și dă vina pe primar

Alexandru Mustiață a contestat amenda, precizând că s-a făcut un control „în mod arbitrar și obscur. Nu am fost notificat, nu mi s-a dat posibilitatea de a oferi lămuriri”. Actualul arhitect șef susține că nu trebuia amendat, pentru că emitentul nu este șeful Urbanismului, ci primarul sau președintele de Consiliu Județean. Ar fi o răspundere a sa, dar doar pe linie internă a Primărie, conform legislație imuncii și a regulamentelor interne.

Citește și BREAKING: Mustiață, „omul cartelului”, numit din nou arhitect-șef al Iașului

Despre certificatul menționat susține că nu ar fi avut nevoie de avize de la Ministerul Culturii sau de la Direcția Județeană pentru Cultură, nefiind un perimetru delimitat clar drept monument istoric sau sit în zonă.
Contactat de REPORTER DE IAȘI, Alexandru Mustiață a refuzat să comenteze amenda primită de la foștii colegi de la IRC Bacău.
Mustiață a revenit pe vechea funcție de la Primăria Iași luni, 4 februarie. Când era interimar pe postul de la Primărie, în 2017, a picat de două ori examenul organizat de ANFP pentru stabilizarea pe post. La unul dintre cele două concursuri, comisia de examinare l-a notat cu „zero”.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac