fbpx
Print this page
Scandalos! PSD-ALDE vor să aprobe construcția unui bloc de 7 etaje pe 379 mp pentru prietenul primarului Chirica

Scandalos! PSD-ALDE vor să aprobe construcția unui bloc de 7 etaje pe 379 mp pentru prietenul primarului Chirica


Deputatul Marius Bodea, președintele Biroului Politic Local al PNL Iași, atrage atenția că PSD-ALDE-Chirica vor să aprobe în ședința de Consiliu Local de joi, 28 februarie a.c., construcția unui bloc de 7 etaje pe o suprafață de numai 379 de metri pătrați! Beneficiară este o firmă din siajul unui patron de presă condamnat definitiv pentru șantaj, proprietarul unui „ciomag mediatic“ pus în clujba PSD-Chirica și al grupurilor oneroase de interese din jurul Primăriei Municipiului Iași.

Pe 379 m² de-abia se poate construi o casă, însă pentru un apropiat al primarului se aprobă un bloc înalt de 24 metri!”, a spus deputatul liberal.

Totodată, Marius Bodea a atras atenția că există o dublă-măsură a Primăriei în relația cu dezvoltatorii imobiliari.

În timp ce zeci de ieșeni așteaptă cu anii aprobarea tuturor documentațiilor urbanistice de către Primărie, în acest caz cererea de avizare a PUZ-ului a fost aprobată în mai puțin de o lună, iar în 3 luni proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de CL”, a spus Marius Bodea.

Ciprian Bostan, membru PNL în Comisia de Urbanism, atrage atenția că proiectul ar urma să aibă parcări în sistem multipark, ceea ce este nerealist pentru acest tip de construcție.

Noi am agreat în Comisia de Urbanism să nu mai aprobăm astfel de parcări pentru proiectele imobiliare după ce, în cele mai multe cazuri, «băieții deștepți» care și-au asumat investiția într-un astfel de sistem de parcări nu l-au mai realizat. Astfel, Poliția Locală se preface că recepționează un proiect legal, care are locuri de parcare, iar mașinile vor fi parcate tot pe trotuare și pe spații verzi” a spus Ciprian Bostan.

Citește și Tupeul lui Asimionesei în fața lui Chirica: vrea bloc cu 6 etaje pe o palmă de teren

Tudor Dornean, consilier PNL în Comisia de Urbanism, a precizat că „primarul Chirica și toți cei din Comisia de Urbanism au spus că nu vor mai aproba proiecte imobiliare cu mai mult de 3 etaje pe suprafețe mai mici de 500 m². Însă această «cutumă» este încălcată fără nicio jenă pentru prietenii primarului...”

Eduard Boz, liderul de grup al consilierilor PNL, a precizat că „harababura urbanistică” este din cauza faptului că Iașul nu are un PUG actualizat.

În domeniul urbanismului, Iașul a ajuns «sat fără câini». Haosul generalizat și haiducia urbanistică sunt premeditat întreținute de cei din Primărie în lipsa unui Plan Urbanistic General actualizat. Noi nu vom susține o asemenea aberație urbanistică”, a spus Eduard Boz.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare