fbpx
 
Asociațiile civice din Iași îl trag de urechi pe Chirica: Nu trebuia să autorizeze mitingul PSD din 9 mai

Asociațiile civice din Iași îl trag de urechi pe Chirica: Nu trebuia să autorizeze mitingul PSD din 9 mai


Două asociaţii civice ieşene susţin că primarul Mihai Chirica trebuia să refuze autorizarea mitingului regional al PSD din 9 mai, întrucât semnalul transmis de la Iaşi nu este unul potrivit, în condiţiile în care în aceeaşi zi are loc Summit-ul european de la Sibiu.

Grupul civic Reset precizează că nu este normal că, în 9 mai, de Ziua Europei, imaginea transmisă de la Iaşi să fie cea a oamenilor aduşi cu autocarele şi a politicienilor care atacă Uniunea Europeană, în timp ce la Sibiu are loc Summitul UE, la care se va discuta agenda strategică pentru perioada 2019-2024.

„La Iaşi imaginea care va fi văzută de restul ţării de Ziua Europei va fi cea a oamenilor aduşi cu autocarele, cu mici, bere, fanfara, scenă unde se va interpreta muzica populară, urmate de discursuri ale unor politicieni care până acum nu au făcut altceva decât să atace UE şi valorile sale. Exact pe 9 mai vor veni să ceară votul moldovenilor pentru a se duce la locuri sigure şi bine plătite", scriu reprezentanţii Reset pe pagina de Facebook a asociaţiei.

La rândul său, Cătălin Urtoi, vicepreşedintele Asociaţiei „Împreună pentru A8", a declarat că vineri a avut loc la Primărie o discuţie cu edilul Mihai Chirica, dar ca acesta a umilit asociaţiile civice, girând evenimentul PSD din 9 mai.

„I-am solicitat primarului să nu avizeze mitinguri electorale pe 9 şi 10 mai. La Sibiu au loc evenimente unice în istoria României, şefii europeni urmând a veni cu toţii în ţara noastră. Ce exemplu va da Iaşiul şi cum va fi privită această manifestare de către restul romanilor şi de către europeni? Ce mesaj transmite Iaşiul Europei? Am explicat că luna mai are 31 de zile şi că aceste manifestări pot fi avizate în alte zile ale lunii sau, dacă se insistă, atunci să se folosească stadionul municipal. La întâlnirea cu noi, primarul Iaşului a bătut cu ambele mâini în masă, foarte violent, şi a strigat că el aprobă mitingul PSD. Am părăsit sala în semn de protest, pentru că nu acceptăm gesturi dictatoriale", a precizat Cătălin Urtoi.

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popă, declara, joi, pentru News.ro că social-democraţii vor organiza în 9 mai la Iaşi un eveniment regional, de Ziua Europei, cu 40.000 de oameni, în prezenţa lui Liviu Dragnea, adăugând că nu se aşteaptă să apară incidente.

„Vrem să sărbătorim Ziua Europei. Va fi un concert folcloric, va veni şi Cenaclul Flacără, vor fi şi cântece patriotice. Vor participa zeci de mii de oameni, din Iaşi, dar şi din celelalte judeţe ale Moldovei. Noi speram să fie peste 40.000 de oameni", afirma Maricel Popa.

Întrebat dacă acţiunea PSD de la Iaşi nu prezintă riscuri, după ce, tot la Iaşi, Liviu Dragnea a fost huiduit de câteva sute de oameni la conferinţa judeţeană PSD Iaşi din 20 aprilie, Maricel Popa preciza că nu se aşteaptă la incidente şi că vor fi luate măsuri de siguranţă.

Pe reţelele sociale, ieşenii critică vehement ideea PSD de a organiza un miting regional în oraş, unii dintre ei afirmând că „evenimentul pus la cale de PSD pe 9 mai sună a provocare".

 

Sursa: ziare.com


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30