fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
PNL câștigă definitiv un nou proces cu primarul Chirica! Va fi obligat să pună pe ordinea de zi a CL 40 de proiecte de hotărâre ale consilierilor liberali

PNL câștigă definitiv un nou proces cu primarul Chirica! Va fi obligat să pună pe ordinea de zi a CL 40 de proiecte de hotărâre ale consilierilor liberali


Consilierii locali ai PNL Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat au câștigat un nou proces împotriva Primăriei Municipiului Iași, obținând punerea pe ordinea de zi a 40 de propuneri de hotărâri de Consiliu Local care au fost ignorate de către Primarul Mihai Chirica. Procesul a fost intentat în anul 2017 deoarece Chirica a refuzat, de la începutul mandatului său, în 2016, să introducă pe ordinea de zi a ședințelor de CL proiectele inițiate de liberali.

Dosarul a fost înregistrat cu nr. 10183/99/2017 la Tribunalul Iași, iar pe 15 mai 2017 Curtea de Apel a pronunțat o sentință în favoarea celor doi consilieri ai PNL. Astfel, executivul Primăriei este obligat de instanță să supună dezbaterilor și votului proiectele ignorate până acum.

Aceasta nu este prima victorie în instanță a reprezentanților PNL Municipiul Iași împotriva Primăriei. Un alt proces care avea ca temă refuzul accesului la informații de interes public a fost câștigat de către consilierul local Răzvan Timofciuc.

„Această nouă decizie a instanței confirmă ceea ce spun de multă vreme: în fruntea Primăriei s-au cocoțat oameni certați și cu legea, și cu bunul-simț. Unde s-a mai pomenit ca aleșii locali să își caute dreptatea în instanță pentru a-și exercita mandatul pentru care au primit voturi din partea cetățenilor, fie că vorbim de accesul de informațiile de interes public, fie că vorbim despre dezbaterea inițiativelor pe care aceștia le au? Trei ani de zile primarul Chirica a ținut proiectele noastre în sertar! Indiferent de majoritatea largă care îl susține pe «primarul dizident la putere», respectiv de către toți consilierii PSD și ALDE cu care conduce nestingherit orașul, a abuza de funcție pentru a ignora total opoziția nu poate fi acceptat într-un stat care se pretinde democratic! Mihai Chirica este democrat doar în fața microfoanelor presei!”, a spus Marius Bodea, președintele organizației municipale PNL Iași.

La rândul său, consilierul local PNL Răzvan Timofciuc arată că singura soluție la abuzul de putere al primarului Mihai Chirica a fost apelul la instanța de judecată, deși acest lucru nu reprezintă în nici un caz o normalitate în desfășurarea activității Consiliului Local.

„Suntem un caz unic în țară, unde noi, consilierii locali, trebuie să umblăm prin tribunale pentru a obliga primarul să ne pună la dispoziție informații de interes public sau pentru a-l obliga să introducă pe ordinea de zi proiectele noastre, ale celor din opoziție. Primarul Chirica se comportă la fel ca Dragnea, deși mimează «conflictul» cu acesta. Este la fel ca Dragnea – autoritar și înconjurat de o camarilă preocupată doar de îmbogățirea personală! Toate proiectele noastre sunt scrise pentru a-i ajuta pe ieșeni, și de aceea este cu atît mai absurdă decizia primarului de a refuza să le dezbată în CL”, a spus Răzvan  Timofciuc.

Etienne Ignat, consilier local PNL și parte în procesul câștigat pe 15 mai, a declarat că „de mai bine de doi ani de zile ne luptăm cu administrația PSD condusă de Mihai Chirica pentru a ne introduce proiectele de hotărâre inițiate pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Iași. Acest abuz trebuie să înceteze! M-am luptat pentru dreptul la inițiativă pentru ca in timpul mandatului am depus multe proiecte cu impact in mediul de afaceri, economie, soluții de tip smart-city sau proiectul bugetarii participative inițiat si implementat anul trecut în Municipiul Iași. În cei aproape 3 ani de mandat, singura logică a primarului a fost să depună toate eforturile prin metode mai puțin ortodoxe de a bloca orice inițiativă depusă în Consiliul Local. Reamintesc faptul ca anul trecut primarul a reușit sa cheltuie doar 55% din bugetul alocat investițiilor, fiind incapabil să-și implementeze proiectele și să aducă cu adevărat bunăstarea mult dorită de ieșeni!”.

 

Dosarul poate fi consultat la:

http://portal.just.ro/99/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9900000000179041&id_inst=99


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: