Emoții pentru „cartelurile” din imobiliarele ieșene: trei candidați se bat pentru postul de arhitect șef

Emoții pentru „cartelurile” din imobiliarele ieșene: trei candidați se bat pentru postul de arhitect șef


Pe data de 28 mai va fi organziat, la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) din Bucureşti, concursul de arhitect șef al municipiului Iași. La concurs s-au înscris Alexandru Mustiaţă, Bogdan Herghelegiu şi Marian Jan Chiriţa.

Alexandru Mustiaţă este actualul arhitect-şef interimar, Bogdan Herghelegiu este angajat al Primăriei Iași, iar Marian Jan Chiriţa este unul dintre arhitecţii care au lucrat la actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al oraşului.

ANFP a organizat, în ultimii ani, două concursuri pentru funcţia de arhitect-şef, după ce postul a devenit vacant în 2015. La ambele s-a prezentat un singur candidat, Alexandru Mustiaţă, care a picat de două ori testul.

Mustiaţă ocupă din februarie 2019 funcţia de arhitect-şef, prin decizia primarului Mihai Chirica, în condiţiile în care, anterior, în 2017, edilul l-a demis din aceeaşi funcţie.

Bogdan Herghelegiu lucrează din luna martie a acestui an în cadrul Primăriei după ce a fost singurul candidat admis în urma unui concurs desfăşurat pentru mai multe posturi vacante la Direcţia de Arhitectură şi Urbanism.

Marian Jan Chiriţa este unul dintre arhitecţii care au întocmit noul PUG al Iaşului, document care se află în procedură de avizare.

De la sfârşitul anului 2015, Direcţia de urbanism a fost condusă interimar de patru persoane.

 

Sursa: realitateadeiasi.net

Article image
Chirica și Harabagiu fac un mare pas înapoi. Omul adus de viceprimarulcare coordonează direct Urbanismul este Alexandru Mustiață, cel care i-a vândut, ca arhitect-șef, un teren cu 100.000 de euro lui Doru Plugaru, cel care construise trei blocuri ilegale în Iași. Mustiață picase de două ori concursul la București, la ANFP. Chirica și Harabagiu se întorc de unde au plecat, semn că nu le pasă de toate scandalurile care se țin...
Autor Gabriel Gachi Administratie Locala 01 Februarie 2019

Article image
Search Corporation a încasat 1,9 milioane de lei și a plecat. PUG-ul a ajuns la Jan Chirița. De ce să mai dăm șpagă ca să construim 10 etaje în loc de cinci? Cu complicitatea Primăriei, cel mai influent și controversat arhitect din Iași, amicul dezvoltatorilor care sfidează regulile, a fost numit să lucreze la „bază”, adică la Planul Urbanistic General. Documentul reglementează cât, unde și ce se construiește în oraș. Pentr...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 11 Octombrie 2018


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top