Cei i-au propus ieșenii ambasadoarei Chinei: un Zid Chinezesc la Țuțora

Cei i-au propus ieșenii ambasadoarei Chinei: un Zid Chinezesc la Țuțora


Ambasadoarea Chinei în România, Jiang Yu, a fost astăzi în Iași și a avut întâlniri la Primărie, Consiliul Județean și Camera de Comerț. De fiecare dată, i-au fost prezentate proiecte care de care mai spectaculoase în care este așteptată implicarea statului chinez.

Primarul dă terenul gratuit

Cea mai amplă dezbatere pe tema posibilelor investiții chinezești în Moldova a avut loc la Camera de Comerț, unde, cu această ocazie, a fost inaugurată oficial Casa Româno-Chineză, filiala Iași.

Au fost prezenți oameni de afaceri (Neculai Apostol-Kosarom, Vasile Lungu – Cramele Hermeziu, Emil Bălteanu-Bohemia SRL), reprezentanți ai mediului universitar, primari de comune, primarul Mihai Chirica și președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Cornel Bertea Hanganu a propus ambasadoarei Jiang Yu patru proiecte care să „ademenească” banii Chinei la Iași, cel mai costisitor fiind cel de realizare a unui centru în care să fie reunite spații de produție, birouri și pentru comerț. Acesta ar urma să fie amplasat în comuna Țuțora, primarul de acolo exprimându-și disponibilitatea de a pune gratuit la dispoziție 20 de hectare de teren. Numele acestui complex ar urma să fie ”Zidul Chinezesc”.

Se cer vinuri pentru Radisson

Președintele Casei Româno-Chineze din Iași, Romică Ichim, a anunțat că în luna septembrie, o firmă locală, Silver Rom Agro, va participa, alături de alte cinci societăți din România, la un târg în China.   

Ambasadoarea Jiang Yu a cerut ajutorul Casei din Iași în realizarea a două proiecte: tipărirea în limba chineză a cărții scrise de Nicolae Milescu Spătarul după ce a vizitat China și furnizarea unei liste de producători de vinuri pentru aprovizionarea celebrului lanț de hoteluri Radisson, lanț aflat în proprietatea unui fond de investiții chinez.

Întâlnirile dintre oamenii de afaceri ieșeni și reprezentanții Biejingului se vor relua în noiembrie când, la Iași, va avea loc un forum economic bilateral.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top