fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Maricel Popa (PSD): Refacem, din temelie, cel mai mare spital de copii din Moldova (P)

Maricel Popa (PSD): Refacem, din temelie, cel mai mare spital de copii din Moldova (P)


Cele șase spitale din subordinea Consiliului Județean Iași au derulat, în ultimii trei ani, investiții de ordinul milioanelor de euro. A fost modernizată infrastructura spitalicească și s-au făcut achiziții de echipamente și aparatură de specialitate.

Acum, Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași este în plin proces de reabilitare și modernizare. Echipele de constructori lucrează la etajele șase, șapte și opt ale primului tronson și la acoperiș. Activitatea medicală nu va fi oprită deloc pe perioada desfășurării amenajărilor.

Constructorul va efectua lucrări de refacere a infrastructurii, izolația termică a fațadei, înlocuirea tâmplăriei, izolația termică a planșeului peste subsolul neîncălzit, realizarea sursei de răcire pentru saloane, dar și modernizarea și dotarea cu echipamente noi a sălilor de tratamente, sălilor de operație și a cabinetelor medicale. Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de refacere a instalațiilor de iluminat. ”La fiecare început de săptămână verific personal care este stadiul lucrărilor din acest spital.

Este un obiectiv major, mult așteptat de noi, dar mai ales de beneficiari, pacienți, medici și părinți deopotrivă. Investițiile sunt pe măsură așa că și rezultatul trebuie să fie cel dorit: condiții moderne de spitalizare și tratament. Este adevărat că acum există un disconfort creat de șantier, dar trebuie să îl acceptăm și să ni-l asumăm cu toții”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

La Spitalul de Copii „Sf. Maria”, unde anual sunt consultați și tratați peste 50.000 de pacienți din toată Moldova, se implementează un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă. Intitulată „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași”, investiția are o valoare totală de 121.476.128 lei cu TVA (aproximativ 27 milioane de euro). Clădirea în care funcționează Spitalul de Copii „Sf. Maria” a fost dată în  folosință în anul 1970. De atunci și până acum, deci vreme de aproape 50 de ani, nu a fost niciodată reabilitată.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac