fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Adrian Năstase şi Ion Iliescu ar putea rămâne fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Iași

Adrian Năstase şi Ion Iliescu ar putea rămâne fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Iași


Adrian Năstase şi Ion Iliescu ar putea rămâne fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Iași, din cauza problemelor cu legea. Un nou regulament al primăriei stabileşte, în premieră, condiţiile în care distincţia poate fi retrasă. Condamnările pentru acte de corupţie sunt principalul motiv, iar fostul premier va fi cel dintâi exclus. Consilierii locali spun că vor propune să i se retragă titlul şi fostului preşedinte Ion Iliescu, judecat pentru crime.

Pe lista de cetăţeni de onoare ai Iaşului sunt peste 100 de persoane: artişti, medici, profesori şi politicieni cunoscuți. Unii dintre ei ar putea rămâne, însă, fără distincție. Primăria are o inițiativă fără precedent: vrea să introducă un regulament prin care să poată retrage acest titlu. Prima nominalizare a fost, deja, făcută: Adrian Năstase, fostul premier, condamnat pentru acte de corupție.

Consilierii cred că de pe listă ar trebui scos şi un fost preşedinte al României.

Răzvan Timofciuc, consilier local PNL: Am propus ca în Consiliul local să retragem titlurile de cetăţean de onoare acordate domnilor Adrian Năstase şi Ion Iliescu. În cazul primului, a fost condamnat definitiv pentru acte de corupţie, şi în cazul celui de-al doilea a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanităţii.

Ion Iliescu a primit titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului în anul 2000, cu puţin timp înainte să câştige cel de-al doilea mandat de preşedinte al României, iar Adrian Năstase în 2001, în perioada în care era prim-ministru.

Proiectul este, încă, în dezbatere publică.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top