După dezvăluirile REPORTER despre afacerea Wink, deputatul Bodea cere anchete de la mai multe instituții ale statului: E jaf la CTP

După dezvăluirile REPORTER despre afacerea Wink, deputatul Bodea cere anchete de la mai multe instituții ale statului: E jaf la CTP


Președintele PNL Municipiul Iași, deputatul Marius Bodea, solicită constituirea unei comisii de anchetă la nivelul Consiliului Local în urma dezvăluirilor făcute de REPORTER DE IAȘI, cu privire la modul în care banii din exploatarea stațiilor mijloacelor de transport public și a ecranelor de publicitate din autobuze, administrate de Compania de Transport Public (CTP), au ajuns în conturile unei firme apropiate primarului Mihai Chirica.

Totodată, vor fi sesizate Corpul de Control al Prefectului și Camera de Conturi Iași pentru a se verifica acest nou „tun” dat pe spatele ieșenilor.

„Dimensiunea jafului este uriașă. Fără nicio licitație sau procedură transparentă, stațiile mijloacelor de transport public din Iași au fost date în exploatare unei firme private, apropiată primarului Chirica, ce încasează 95% din contractele de publicitate realizate în aceste stații. Spațiile de refugiu pentru călători au fost plătite din bani publici, dar profitul de pe urma valorificării lor ajunge în conturile unei firme private. Din estimări, pentru că se refuză cu obstinație accesul la informații, este vorba de peste 500.000 euro pe an, bani care nu au ajuns la bugetul local. Acest lucru este cu atât mai revoltător cu cât stațiile de călători și-au pierdut destinația de serviciu în interesul cetățenilor, devenind simple module publicitare: se pun șezlonguri pentru o agenție de turism, biciclete ergonomice, grătare, dar, în schimb, lipsesc informațiile esențiale: legăturile între diversele trasee de autobuze și tramvaie, precum și un sistem de panouri digitale care să afișeze în timp real programul mijloacelor de transport în comun. Mai mult, această firmă privată plătește 48.000 euro/an pentru cele 200 de ecrane din autobuze, dar în realitate CTP îi dă dublu din cumpărarea de publicitate și din alte achiziții. Este de domeniul absurdului: CTP încasează cu o mână 48.000 euro pentru un serviciu, dar, în schimb, plătește cu o altă mână 75.000 euro pentru același serviciu și niște module de stații care nu există în oraș!”, a declarat Marius Bodea.

Deputatul Marius Bodea mai spune că un motiv pentru care transportul public a ajuns în faliment este tocmai căpușarea societății de transport de către PSD-Chirica. 

„În fiecare an, plătim de la bugetul local 80 mil. lei pentru subvenționarea Companiei de Transport Public (CTP). Asta după ce vechea companie, RATP, a intrat în faliment cu datorii de aprox. 250 milioane lei. Suntem în această situație pentru că rețelele de corupție și incompetență și-au dat mâna la Primăria Iași. În loc ca veniturile din exploatarea stațiilor mijloacelor de transport public să ajungă la societatea de transport public și, astfel, să existe mai mulți bani pentru investiții, ei ajung în buzunarele apropiaților primarului Chirica. Așa ajungem în situația în care plătim din taxele și impozitele ieșenilor funcționarea societății de transport public”, a adăugat deputatul Marius Bodea, preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top