De ce nu are Moldova autostradă! Corina Crețu, dezvăluiri despre propunerile de finanțare pentru A8: „Trebuie să discut cu Liviu!”

De ce nu are Moldova autostradă! Corina Crețu, dezvăluiri despre propunerile de finanțare pentru A8: „Trebuie să discut cu Liviu!”


Europarlamentarul Corina Creţu a dezvăluit, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, o discuţie cu fostul ministru al Transporturilor în care i-a propus lui Lucian Şova începerea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada A8, afirmând că acesta i-ar fi spus că trebuie să discute cu Liviu Dragnea, arată Mediafax.

Fostul comsiar european, actual europarlamentar, Corina Creţu a declarat, sâmbătă, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că ar fi discutat cu Lucian Şova în timpul mandatului său la Ministerul Transporturilor despre finanţarea studiului de fezabilitate pentru autostrada ce ar urma să lege Moldova de Ardeal.

„La mine în birou, am martori, i-am spus (n.r. lui Lucian Şova, ministrul Transporurilor) că anul viitor va fi Anul Centenar, hai să facem un gest simbolic. Avem încă cinci miliarde de euro la dispoziţie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanţa din aceste lucruri totul, dar măcar studiul de fezabilitate pentru Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, să facem un gest simbolic şi după aceea să începem construcţia din anul 2021, în exerciţiul financiar viitor. Vreau să vă spun că toată lumea a rămas şocată, dacă acesta era domnul ministru al Transpoturilor care spune . Şi aşa mi s-a întâmplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul să ia o decizie“, a declarat la Iaşi, în conferinţa de presă, europarlamentarul Corina Creţu.

La sfârşitul anului 2018, reprezentanţii asociaţiilor care luptă pentru Autostrada Ungheni - Târgu Mureş, ce leagă Moldova de Ardeal, declarau că sunt convinşi că Liviu Dragnea pune beţe în roate construirii acesteia.

Ulterior, când ministru al Transporturilor era Răzvan Cuc, acesta declara că Autostrada A8 este obiectiv naţional şi în Moldova vor fi construiţi kilometri de autostradă.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top