fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Unchiul primarului Chirica, pe lista revoluționarilor propuși pentru a deveni cetățeni de onoare ai Iașului

Unchiul primarului Chirica, pe lista revoluționarilor propuși pentru a deveni cetățeni de onoare ai Iașului


Primarul Iașului susține un proiect de hotârâre prin care 43 de persoane, care dețin certificate de revoluționar, ar urma să capete calitatea de cetățeni de onoare ai orașului. Lista a fost alcătuită de către reprezentanții celor trei asociații de revoluționari din Iași și aprobată de primar.

Printre cei ce vor fi decorați se numără și Vasile Chirica, unchiul primarului, cel care i-a donat 170.000 de euro nepotului său pentru a-și cumpăra una dintre vile. Folosit ca paravan într-o donație de 170.000 de lei, Vasile Chirica a fost răsplătit de nepot, câțiva ani mai târziu, cu o casă în centru din patrimoniul Primăriei, pe care unchiul mansardat-o apoi fără autorizație de construcție.

Legat de titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Iași”, Vasile Chirica a menționat că nu știa că se află pe lista de 43 de persoane nominalizate. El a precizat că a refuzat să-i fie acordat individual acest titlu, dar în nume colectiv acceptă distincția.

„Probabil că nu apare niciun conflict de interese, nu există beneficii. Din punctul meu de vedere, pot să vă spun că mă onorează faptul, dacă este. Dacă ar fi fost un lucru care să indice un conflict de interese, nu m-ar fi onorat. Este o plachetă colectivă, nu sunt drepturi ca cetățean de onoare sau altceva. Nu este nimic individualizat. Vă spun sincer, eu am refuzat acest titlu individual și nu doar eu, ci și alte persoane, dar, faptul că este o listă colectivă, ne onorează. Individual, am refuzat cu desăvârșire, pentru că iar va apărea un scandal, că presa asta așteaptă scandal și nu altceva, și nu-mi doresc acest lucru”, a declarat Vasile Chirica, pentru „Ziarul de Iași”.

„Cetățean de onoare” ar urma să mai devină și Liviu Munteanu, un afacerist ieșean care este cunoscut pentru relațiile pe care le-a avut cu lumea interlopă. Deputatul Petru Movilă ar urma să fie și el onorat cu această titulatură.

Article image
Unchiul primarului Mihai Chirica pregătește o nouă lovitură de proporții. Vasile Chirica a dat în judecată Primăria condusă de nepotul său și cere 10.000 de metri pătrați de teren. Motivul: unchiul Vasile are certificat de revoluționar, iar despre pământ spune că i se cuvine datorită acestei calități. „Luptător pentru victoria revoluției din decembrie 1989 – luptător cu rol determinant”, este titulatura oficială a unchiului...
Autor Cezar Moraru Anchete 27 Septembrie 2019

Article image
Mihai Chirica inventează legi pentru familia sa: și-a autorizat unchiul la doi ani după ce-a terminat casa. Nu-i nicio diferență față de blocurile lui Plugaru, care erau autorizate tot de Primăria lui Chirica după ce erau gata construite. Zeci de ieșeni suportă rigorile legii în construcții, sunt amendați de Poliția Locală și trimiși în judecată. Pentru primar există legi separate. Acest fals reprezintă abuz în serviciu. A...
Autor Cezar Moraru Slideshow HOMEPAGE 16 Ianuarie 2019

Article image
Folosit ca paravan într-o donație de 170.000 de lei, Vasile Chirica a fost răsplătit de nepot cu o casă în Centru din patrimoniul Primăriei. A mansardat-o apoi fără autorizație de construcție! Din declarațiile de avere ale primarului nu ies exact terenurile și vila subevaluate din Bârnova, respectiv Nicolina. A scos din mânecă donația de 170.000 de lei de la unchi, plus încă două împrumuturi de la acesta. În compensație, i-...
Autor Cezar Moraru Anchete 12 Septembrie 2018

 

Sursa: Ziarul de Iași


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top