fbpx
 
Premierul și președintele Iohannis au decis că în România trebuie organizate alegeri anticipate

Premierul și președintele Iohannis au decis că în România trebuie organizate alegeri anticipate


Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni, că a decis împreună cu șeful statului că „cel mai bine pentru România” este să fie organizate alegeri anticipate.

„Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate”, a spus Orban, după întâlnirea cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

„Românii au arătat clar la referendum, la alegerile prezidentiale că nu mai vor PSD la putere. Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână la demersurile președintelui și Guvernului”, a mai spus șeful PNL.

Premierul nu a spus prin ce metodă vor fi declanșate alegerile anticipate și nici când va fi început acest demers.

„Se știe că există 2 soluții de declanșare a procedurii. În funcție de evoluția evenimentelor vom apela la una sau cealaltă dintre soluții.” - a declarat Orban.

Președintele PNL a mai subliniat faptul că obiectivul liberalilor și al președintelui Iohannis este să reducă puterea pe care PSD o are în prezent în Parlament.

„Evident că obiectivul nostru este să scoatem PSD-ul, așa cum este el astăzi, și din Parlament. Să nu-l mai lăsăm să domine Parlamentul, pentru că altfel va tortila toate inițiativele benefice pentru România, pe care le are președintele și Guvernul.”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit vineri la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban. Una dintre temele de discuţie a fost posibilitatea declanşării de alegeri anticipate.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, Iohannis a spus că alegerile anticipate sunt posibile. “Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate”, a afirmat Iohannis, arătând că întâlnirea cu premierul va avea loc ”înainte de masă”.

Şeful statului a susţinut că şi premierul Ludovic Orban îşi doreşte alegeri anticipate, adăugând că este mulţumit de activitatea Guvernului. El a fost întrebat dacă, în situaţia în care PSD nu va depune moţiune de cenzură, îi va sugera premierului Ludovic Orban să demisioneze.

„Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni”, a răspuns Iohannis, potrivit Agerpres.

Preşedintele Iohannis s-a declarat mulţumit de activitatea Guvernului. „Eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluţie de premier, fie premier plin, fie premier interimar”, a mai spus el.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: