fbpx
Print this page
Cum se apără primarul din Mogoșești-Siret care a recunoscut că a plătit un proxenet pentru a face sex cu două minore: „E o poveste veche”

Cum se apără primarul din Mogoșești-Siret care a recunoscut că a plătit un proxenet pentru a face sex cu două minore: „E o poveste veche”


Primarul din Mogoșești-Siret, Damian Butnariu, spune prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că este un atac mediatic din partea celor care tânjesc la funcţia sa.

„În an electoral, este normal sa fii atacat mediatic de către toţi cei care tânjesc la funcţia ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche şi încheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor. Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace şi am şi puterea de a recunoaşte în faţa lui Dumnezeu şi a instanţelor de judecată atunci când greşesc. Sunt membru al PNL de la începutul carierei mele publice şi înţeleg să mă pun la dispoziţia conducerii partidului în această situaţie şi rog să se ia act de dorinţa mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieşi la suprafaţă în acest caz. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor comunităţii mele pentru încrederea acordată. Ei sunt singurii care îmi cunosc caracterul personal şi realizările în momentele critice din comună, realizări care vor rămâne mai presus de toate răutăţile”, scrie Damian Butnariu.

PNL Iași a anunțat astăzi că primarul din Mogoșești-Siret, membru vechi al partidului, s-a autosuspendat în urma izbucnirii scandalului, urmând ca situația sa să fie analizată în următoare ședință a Biroului Politic Județean:

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul mediatic, ce privesc circumstanțele implicării primarului comunei Mogoșești-Siret, Damian Butnariu, într-un dosar finalizat în primă instanță, Filiala Județeană PNL Iași a luat act de autosuspendarea acestuia din poziția de membru al Partidului Național Liberal.

În prima ședință a Biroului Politic Județean se va face o analiză a acestei situații, urmând a se lua o decizie conform statutului PNL. Gestul primarului de a se autosuspenda din calitatea de membru PNL este un gest firesc și asteptat”, se arată într-un comunicat al liberalilor ieșeni.

Primarul comunei Mogoşeşti Siret, Damian Butnariu, a recunoscut în faţa instanţei, unde a fost audiat ca martor într-un dosar în care cinci persoane au fost judecate pentru trafic de minori şi complicitate la viol, că a întreţinut relaţii sexuale cu două fete, minore în acel moment, în sediul primăriei, transmite Agerpres.

Potrivit motivării instanţei, una dintre fetele traficate a declarat că în iulie 2007, în urma unor discuţii cu mama ei a plecat de acasă cu sora mai mică, care pe atunci avea 16 ani. Cele două fete s-au mutat într-o locuinţă de la periferia municipiului Paşcani cu intenţia de a-şi achita chiria din burse şi alocaţii. După câteva zile, proprietarul casei „a constrâns-o pe persoana vătămată să întreţină relaţii sexuale cu el ameninţând-o că va face publice înregistrări video ale relaţiilor sexuale. Minora a acceptat în mod repetat, în contextul acestor constrângeri, să întreţină raporturi sexuale cu inculpatul în perioada în care a fost privată de libertate la domiciliul acestuia”.

Mama fetelor a aflat ce s-a întâmplat, a reclamat dispariţia fetelor de acasă, iar bărbatul care le ţinea încuiate a fost nevoit să le lase să plece. După un timp a aşteptat-o pe una dintre fete să iasă de la şcoală şi sub ameninţarea că o omoară a obligat-o să urce într-o maşină, unde mai erau o încă o fată şi un băiat. Fetele au fost duse în localitatea Mogoşeşti - Siret unde, potrivit motivării, “le-au obligat să întreţină raporturi sexuale normale şi orale cu un bărbat, chiar în sediul primăriei comunei Mogoşeşti Siret, în schimbul a 100 sau 150 lei pe care nculpatul a încasat-o de la acesta”.

Bărbatul care a întreţinut relaţiile sexuale în primărie cu cele două fete a a fost citat ca martor în acest dosar.

Potrivit motivării, „martorul a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007 a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei, cu numita (...) şi cu persoana vătămată (...), care i-au fost aduse de către inculpatul (...) plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei”.

Potrivit portalului Tribunalului Iaşi, unul dintre inculpaţi a primit o pedeapsă de 18 ani de închisoare cu executare, iar cel care a sechestrat şi obligat fata să întreţină relaţii sexuale a fost condamnat la o pedeapsă totală de 15 ani închisoare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare