Liviu Iolu și Daniel Șandru - candidații PLUS pentru Primăria și Consiliul Județean Iași

Liviu Iolu și Daniel Șandru - candidații PLUS pentru Primăria și Consiliul Județean Iași

PLUS a găzduit sâmbătă, la Iași, întâlnirea Consiliul Național al partidului care și-a ales sâmbătă Biroul Național de conducere și a validat candidații ieșeni la alegerile locale. Dragoș Tudorache, președinte executiv PLUS și europarlamentar, a inaugurat cabinetul de europarlamentar al Alianței USR - PLUS din Iași.

Prezent la eveniment, Dacian Cioloș, președinte PLUS și europarlamentar al Alianței USR - PLUS, a prezentat viziunea partidului despre alegerile locale și a introdus candidații desemnați de membrii PLUS Iași să-i reprezinte în alegerile locale: Liviu Iolu pentru funcția de primar al municipiului Iași, iar Daniel Șandru, pentru cea de președinte al Consiliului Județean Iași. Cei doi vor intra, potrivit protocolului electoral, în competiția internă cu candidații USR pentru a deveni candidații Alianței USR - PLUS la Primăria și Consiliul Județean Iași.

La finalul acestei săptămâni membrii PLUS Iași și-au ales prin vot intern candidații la alegerile locale din acest an, inclusiv reprezentații aleși de PLUS pentru Primăria, respectiv Consiliul Județean Iași. Liviu Iolu este candidatul PLUS Iași desemnat pentru funcția de primar la alegerile din iunie 2020.

„PLUS Iași este una dintre cele mai puternice organizații din țară și sunt onorat că peste 80% dintre colegi m-au ales să-i reprezint în această competiție electorală, cea mai importantă pentru comunitate.

Intru, de azi, în această competiție cu credința pot fi alternativa la lipsa de idei și anvergură politică pe care o vedem de mulți ani la reprezentanții politici și administrativi  ieșeni. În afară de apărarea unor interese financiare ale unor rețele subterane trans-partinice, din păcate, primarii și alți politicieni ieșeni au reprezentat o frână pentru modernizarea capitalei Moldovei. Orașul și regiunea au nevoie de oameni cu anvergură națională, cu viziune și probitate morală care să redea Iașului identitatea regională și națională pe care o merită.

PLUS Iași beneficiază de specialiști excepționali în domenii de guvernanță locală care și-au expus în campania internă ideile de modernizare a orașului. Împreună cu ei voi definitiva un program realist, dar ambițios pentru a scoate orașul din pasivitatea administrativă și lipsa de viziune în care se află", spune Liviu Iolu.

El a fost consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș, purtător de cuvânt al Guvernului, iar în prezent este consilier politic și coordonatorul echipei de comunicare a delegației Alianței USR - PLUS din Parlamentul European. Are experiență administrativă la nivel guvernamental, de politici publice europene și își completează cunoștințele de administrație publică locală urmărind activitatea și modelul de guvernanță într-o primărie din Belgia.

Liviu Iolu este absolvent de Jurnalism al Universității „Al. I. Cuza din Iași” și a studiat la École Supérieure de Journalisme de Lille și Erasmushogeschool din Bruxelles. Are peste 15 ani de experiență în presă și a câștigat mai multe premii profesionale.

Daniel Șandru va reprezenta PLUS în competiția pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

„Candidatura mea din partea PLUS pentru președinția Consiliului Județean are ca fundament convingerea că putem oferi cetățenilor un program de guvernanță județeană care să aducă Iașului plusvaloare și care să îl poziționeze ca reper de neevitat la nivel național și în spațiul european. Reprezint o echipă serioasă și puternică, pentru care meritocrația nu reprezintă doar un ideal, ci e o aplicație cotidiană. Am determinarea și curajul de a mă bate pentru județul Iași, de a reprezenta interesele ieșenilor cu flexibilitatea proprie artei diplomatice și cu rigurozitatea celui care crede cu tărie că acestea nu se negociază, ci se susțin total”, afirmă Daniel Șandru.

Daniel a fost în 2016 secretar de stat în Cancelaria prim-ministrului României, coordonator al Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului. În prezent, activează pe plan politic în cadrul organizației județene PLUS Iași în calitate de coordonator regional Nord - Est şi este coordonatorul la nivel național al grupului de lucru pe domeniul „STAT” din cadrul Comisiei Naționale de Politici și Programe (CNPP), având o contribuție directă la formularea și redactarea viziunii programului politic al PLUS, precum și la propunerea obiectivelor generale, a obiectivelor specifice și a măsurilor care trebuie adoptate pentru reforma constituțională, reforma sistemului electoral, reforma administrației centrale și aceea a administrației publice locale.

Daniel Șandru este politolog, profesor universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității "Petre Andrei" din Iași și a fost director al prestigioasei reviste de cultură "Timpul". A absolvit, ca șef de promoție, Facultatea de Filosofie a Universității „Al.I. Cuza” din Iași (1999), precum și un program de Studii Aprofundate în Filosofie Politică. A fost bursier postdoctoral al Academiei Române și a urmat stagii de cercetare la Universität Konstanz, Germania (2010, 2012) și la Humboldt-Universität, Berlin (2011).

Tot sâmbătă a fost inaugurat și noul spațiu dedicat pentru întâlnirile cu membrii și simpatizanții PLUS, care validează dorința oamenilor de a lucra în echipă pentru a genera politici publice și proiecte dedicate comunității locale. În prezent, organizația PLUS Iași are peste 700 de membri activi, majoritatea cu studii superioare și care au decis să se implice într-o altfel de politică, în care au puterea să schimbe ceea nu merge bine și unde își pot implementa ideile în sprijinul celorlalți.

Sediul PLUS Iași este situat la Casa Cărții, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 67, intrarea secundară, ultimul etaj.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top