Marius Bodea: Jaful din banii publici trebuie oprit! PNL Iași solicită realizarea unui audit extern la Primăria Iași

Marius Bodea: Jaful din banii publici trebuie oprit! PNL Iași solicită realizarea unui audit extern la Primăria Iași


Deputatul PNL Marius Bodea, împreună cu consilierii locali PNL Iași, solicită realizarea unui audit extern la Primăria Iași pentru a se verifica modalitatea în care au fost cheltuiți banii publici pentru organizarea concertelor și festivalurilor publice și a evenimentelor din cadrul „Sărbătorilor Iașului” sau a „Sărbătorilor de Iarnă”.

Acest demers vine în urma mai multor sesizări transmise către Curtea de Conturi de consilierul local Răzvan Timofciuc. Din verificările realizate de către Curtea de Conturi și  răspunsurile primite, reiese că primarul Mihai Chirica a cheltuit banii publici pentru organizarea concertelor, festivalurilor și sărbătorilor într-un mod netransparent și ilegal. Decizia în urma controlului trebuie să fie pusă la dispoziția consilierilor locali de către primar, însă dl. Chirica refuză să facă acest lucru.

Președintele Organizației Municipale PNL Iași, deputatul Marius Bodea, spune că din punctul său de vedere Curtea de Conturi trebuie să se mute pe termen lung în Primăria Iași ca să verifice inclusiv instituțiile subordonate Consiliului Local Iași.

„Nivelul de risipă a banilor publici este revoltător: concerte de două ori mai scumpe la Iași față de alte mari orașe, catarge de 200.000 de euro, toalete publice la preț de apartament, statui la preț de creșă nouă, s.a.m.d. Trebuie auditat și modul în care a ajuns municipalitatea să fie executată cu sume de ordinul milioanelor de euro, bani ai ieșenilor, doar pentru că domnul  Chirica a încălcat legea și a refuzat să onoreze obligațiile contractuale ale Primăriei”, a spus deputatul liberal Marius Bodea.

Article image
Onorariile artiștilor care au venit la Iași, de Revelion, Sf. Parascheva și FIE, sunt uluitor de mici față de totalul bugetelor anunțate. Toate costurile verificate la firmele din piața liberă conduc la valori mult mai mici decât sumele plătite de șefii Primăriei. De cinci ani, impresarul de casă al lui Mihai Chirica este Radu Groza, care câștigă toate simulacrele de achiziții organizate de Primărie, organizate cu o săptămâ...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 20 Ianuarie 2020


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top