Primarul din Brad, victima unui atac informatic pe telefonul mobil

Primarul din Brad, victima unui atac informatic pe telefonul mobil


Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, susţine că a fost victima unui atac informatic, de pe numărul său de telefon mobil fiind transmise mesaje, printr-o aplicaţie de comunicare online, prin care se solicitau sume de bani sau se propuneau diverse afaceri, edilul local menţionând că aceste cereri nu sunt adevărate şi că au fost trimise fără ştirea sa.

Primarul a declarat, marţi, că în cursul zilei va depune o plângere la Poliţie, însoţită de dovezi ale falsurilor plecate de pe telefonul său.

El a arătat că în cursul zilei de luni, între orele 13,00 şi 16,00, nu a putut să-şi folosească telefonul, iar când era sunat, altcineva răspundea în numele său, transmite Agerpres.

Primarul bănuieşte că de pe numărul său ar fi plecat mesaje pe mai multe grupuri de comunicare online, din care face parte, deoarece, afirmă Cazacu, în cursul serii de luni a fost sunat de o persoană din Galaţi care a spus că ar fi primit mesaje de la el cu o propunere de afaceri.

„Este o chestiune foarte serioasă şi voi depune, în cursul zilei de marţi, o plângere la Poliţie pentru identificarea celor care au recurs la asemenea metode. Bănuiesc că cineva a făcut o clonă şi dădea mesaje pe WhatsApp în numele meu. Imediat ce am aflat ceea ce s-a întâmplat am postat pe Facebook prin care atrag atenţia asupra situaţiei apărute", a precizat Cazacu.

Primarul municipiului Brad atrage atenţia asupra situaţiei "foarte grave" create prin transmisia mesajelor false, menţionând acest lucru şi în mesajul postat, în cursul serii de luni, pe pagina sa de Facebook.

„Pare incredibil, dar este adevărat! Astăzi, 17 februarie 2020 (luni n.r.), începând cu ora 13,00, de pe numărul meu de telefon au fost transmise diverse mesaje pe WhatsApp, către grupuri sau persoane, făcând solicitări în numele primarului Florin Cazacu pentru sume de bani sau afaceri dubioase. Am primit ca dovadă imagini foto ale postărilor respective şi am fost contactat în cursul serii de persoane care au primit solicitări. Vă rog să ignoraţi total orice solicitare de acest gen şi să-mi aduceţi la cunoştinţă orice încercare în sensul celor prezentate mai sus. Consider că situaţia este foarte gravă şi voi depune o plângere la poliţie, în cursul zilei de mâine (marţi n.r.), pentru identificarea autorilor şi încadrarea faptei", a scris Cazacu, luni, pe pagina sa de socializare.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top