Raluca Turcan, despre candidatura lui Mihai Chirica sub sigla PNL: „Este exclus să fie impus vreun candidat de la centru, aşa cum nicăieri nu facem asta"

Raluca Turcan, despre candidatura lui Mihai Chirica sub sigla PNL: „Este exclus să fie impus vreun candidat de la centru, aşa cum nicăieri nu facem asta"


Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat miercuri, pentru Agerpres, că la începutul lunii martie vor fi anunţaţi candidaţii la alegerile locale.

Întrebată fiind când va fi numit sau prezentat candidatul PNL pentru Primăria Iaşi, Raluca Turcan a răspuns că estimează că la începutul lunii martie vor fi anunţaţi candidaţii liberali pentru primăriile din ţară.

„Avem un calendar stabilit pentru desemnarea candidaţilor în partid, care este valabil pentru toate filialele. Prima etapă a fost cea de analiză şi de măsurare a opţiunilor locuitorilor pentru persoana pe care şi-ar dori-o ca primar. Abia după ce se va fi terminat această etapă, vor putea fi formulate concluziile şi va fi desemnat candidatul cu cele mai mari şanse să câştige primăria. Estimăm că vom anunţa candidaţii la primării undeva la începutul lunii viitoare. Iaşul nu este o excepţie de la această procedură, sunt aceleaşi reguli. Este exclus să fie impus vreun candidat de la centru, aşa cum nicăieri nu facem asta", a declarat Turcan, aflată miercuri la Iaşi pentru un eveniment referitor la femeile antreprenor.

Pe 19 februarie deputatul Marius Bodea, preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PNL a anunţat, într-un comunicat de presă, că a fost informat de conducerea centrală a partidului că Mihai Chirica va fi candidatul formaţiunii la Primăria municipiului Iaşi.

„Este o decizie care mă mâhneşte profund. Mi-aş fi dorit ca decizia să fie explicată asumat de către colegii mei încă din momentul în care a încolţit această idee", a spus atunci Marius Bodea prin intermediul comunicatului de presă.

Nici conducerea organizaţiei judeţene sau centrale a PNL nu a oferit un răspuns clar privind desemnarea primarului Mihai Chirica drept candidatul PNL la Primăria Iaşi.

La rândul său, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a afirmat că poate fi reprezentantul tuturor ieşenilor, indiferent de categoria socială sau simpatiile politice.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top