fbpx
 
Un pesedist devine numărul doi în PNL Iași: Mihai Chirica, primit cu brațele deschise de liberali

Un pesedist devine numărul doi în PNL Iași: Mihai Chirica, primit cu brațele deschise de liberali


Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Iaşi a aprobat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la funcţia de primar al municipiului Iaşi, precum şi candidatura ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Candidaturile urmează a fi validate de Biroul Politic național al PNL.

„Astăzi, 7 martie 2020, în urma depunerii adeziunii pentru dobândirea calității de membru, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica,  a fost cooptat, conform statutului, în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Iași.

Totodată, membrii BPJ au aprobat candidatura președintelui PNL Iași, Costel Alexe, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, precum și candidatura primarului Mihai Chirica pentru Primăria Municipiului Iași, urmând ca aceste candidaturi s fie validate în Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal.

Iașul este, alături de București, Cluj, Constanța și Timiș, un obiectiv important pentru Partidul Național Liberal și noi, la nivel județean, ne propunem sa avem pentru prima data în 30 de ani Iașul Liberal”, se precizează într-un comunicat al PNL Iaşi.

Cele două candidaturi mai trebuie să fie validate în Biroul Politic Naţional al PNL.

La votul pentru ca Mihai Chirica să devină candidatul PNL la Primăria Iaşi, 28 de membri ai BPJ au votat favorabil, 2 - împotriva, iar trei s-au abținut. Decizia de validare a candidaturii va fi luată în Comitetul Director Județean, în ședința din 21 martie.

Biroului Permanent Județean a aprobat și propunerea ca, în ședinta din 21 martie a conducerii filialei, Mihai Chirica să fie desemnat prim-vicepreședinte al organizatiei județene a PNL Iași.

Mihai Chirica afirmă, într-o postare pe Facebook, că se aşteaptă la un parteneriat de succes cu administraţia centrală liberală.

„Am luat act de invitaţia expresă a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, şeful Guvernului României, de a fi susţinut drept candidat la Primăria Municipiului Iaşi de către PNL. Nu putem clădi o Românie normală fără o democraţie reprezentată în Parlament de către partidele politice. Acum avem ocazia unică de a putea colabora pentru proiectele Iaşului într-un mod coerent şi unitar, plecând de la Preşedintele României, trecând prin Parlament şi Guvern, până la nivel de administraţie judeţeană şi locală. (...) Sunt convins că împreună vom reuşi să realizăm un parteneriat politic durabil, de care să beneficiaţi dumneavoastră, ieşenii, şi toţi românii din Regiunea de Nord - Est!", a scris Mihai Chirica.

 

În urma deciziei de astăzi a Biroului Permanent Județean, deputatul liberal Marius Bodea și-a anunțat demisia din partid.

Mihai Chirica a fost liderul filialei județene a PSD Iași, însă, după un conflict deschis cu Liviu Dragnea, a fost exclus din partid. 

Article image
Rețeaua de intoxicare a lui Chirica rostogolește la infinit știri false și defăimări grosolane împotriva adversarilor politici. Grupuri pe Facebook, trolli, conturi false, dispeceri care distribuie la infinit mesaje scurte, sacadate. Persoanele-cheie: Asimionesei, Cervatiuc, Dumitrașcu. Au substituit pagina Reporteris, au făcut o pagină fake după Ziarul de Iași. De câteva zile au pus tirul pe Cosette Chichirău, singurul adv...
Autor cristi tanasa Anchete 27 Februarie 2020

Article image
În ultima vreme, primarul Iașului clamează obsedant că este într-un „parteneriat strategic” cu președintele Klaus Iohannis. Este doar un oportunism politic trădat de comportamentul pe care l-a avut în 2016, în calitate de președinte al PSD Iași. În acel an, Chirica a insistat să-l pună pe listele de deputați pe colegul său de partid Sorin Iacoban, cel care, anterior, îl făcuse nazist pe Iohannis. Dragnea a fost cel care l-a...
Autor cristi tanasa Reportaje 23 Februarie 2020


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: