fbpx
 
Marius Bodea: 10 măsuri pentru prevenirea contaminării ieșenilor cu coronavirus

Marius Bodea: 10 măsuri pentru prevenirea contaminării ieșenilor cu coronavirus


„Ca Prefect, am condus Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în momente de criză pentru județul nostru. În astfel de situații, cel mai important este să acționăm prompt, anticipativ și preventiv pentru a limita efectele catastrofice.

În aceste zile, trebuie să renunțăm la disputele politice și să ținem cont că toți, de la primar la parlamentari și aleși locali, suntem în slujba cetățenilor. 
Comitetul Local pentru Situații de Urgență, condus de către Primarul Municipiului Iași, trebuie să acționeze cu promptitudine.
Avem nevoie de:
 realizarea unui număr suficient de paturi de terapie intensivă, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Trebuie să facem un recensământ al acestor paturi din toate spitalele din Iași, fie de stat, fie private. 
– asigurarea capacităților de furnizare a oxigenului în spitalele din Iași.
– asigurarea resurselor necesare pentru a oferi suport persoanelor aflate în izolare sau tratament la domiciliu.
– realizarea registrului de pacienți pentru a se putea urmări în timp real evoluția situației și pentru a se interveni rapid.
– creșterea frecvenței și suplimentarea mijloacelor de transport în comun măcar la orele de vârf, astfel încât densitatea umană să scadă.
– reducerea efectivului de personal care lucrează în instituțiile publice, acolo unde e posibil, cu delegarea atribuțiilor ce pot fi realizate la domiciliu.
– operațiuni zilnice de dezinfecție și igienizare în piețele administrate de Primăria Municipiului Iași, având în vedere că sunt frecventate de persoanele în vârstă, cele mai afectate de efectele contaminării cu Coronavirus.
– operațiuni zilnice de dezinfecție și igienizare a mobilierului urban (în special a băncilor și stațiilor mijloacelor de transport public) din zonele aglomerate din cartiere.
– plan de redundanță pentru toate serviciile pe care le gestionează municipalitatea. Asta înseamnă să știe ce este de făcut dacă, de exemplu, jumătate dintre angajații Veolia (unde Primaria e acționar cu 10%) intră în izolare sau în carantină. Sau cum să procedeze dacă jumătate din personalul angajat la CTP nu va putea munci. Este important ca Municipalitatea să asigure continuitatea serviciilor. Iar asta înseamnă un plan de avarie la capitolul resursă umană, logistică și proceduri.
– Primăria să ia legătura cu toți furnizorii de utilități, de la apă și canal până la salubritate, și să solicite un plan de continuitate. Adică un plan prin care să garanteze că o eventuală restrângere a forței de muncă disponibile nu va afecta continuitatea furnizării serviciilor.

Marius Bodea
Deputat independent de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30