fbpx
Consilierul local Răzvan Timofciuc va ataca în instanță hotărârile privind creșterea salariilor celor din conducerea societăților subordonate Primăriei

Consilierul local Răzvan Timofciuc va ataca în instanță hotărârile privind creșterea salariilor celor din conducerea societăților subordonate Primăriei


Consilierul local Răzvan Timofciuc a anunțat astăzi, într-un comunicat de presă, că va ataca în instanță toate hotărârile CL Iași de creștere a salariilor directorilor din societățile subordonate Primăriei.

„Pentru a bloca creșterea scandaloasă a salariilor și indemnizațiilor directorilor și membrilor din Consiliile de Administrație de la societățile subordonate Primăriei, voi ataca în instanța de contencios-administrativ hotărârile aprobate ieri în Consiliul Local. Mă voi prevala de, aparent, o chichiță legislativă, însă nu trebuie precupețită nicio încercare pentru a anula aceste hotărâri care sfidează bunul-simț. În plină pandemie, cu (deja) 12.600 de contracte de muncă suspendate la Iaşi numai din cauza crizei COVID, este indecent ca un membru în CA la Salubris, de exemplu, să încaseze 4000 lei / lună pentru o ședință, iar la finalul anului să mai încaseze minimum 24.000 lei.

Mai exact, toate proiectele de hotărâre de ieri, cu excepția proiectului pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru Compania de Transport Public (CTP), nu au fost semnate de către inițiator, iar referatele de aprobare ale acestor proiecte, inclusiv cel privind CTP, nu au semnate de către cel care le-a inițiat. Proiectele de hotărâre, în forma adoptată ieri, nu respectă prevederile Codului Administrtiv, art. 136, alin. 1 și 2 și alin. 8, lit. a), precum și prevederile Legii privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, art. 3, alin. 2. Deja am transmis o plângere prealabilă către Primăria Municipiului Iași și Prefectul Județului Iași!”, anunță Răzvan Timofciuc, consilier local din partea PNL Iași

Prevederile Codului Administrtiv:

Art. 136

(1) Proiectele de hotărâri pot fi iniţiate de primar, de consilierii locali sau de cetăţeni. Elaborarea proiectelor se face de cei care le propun, cu sprijinul secretarului general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale şi al compartimentelor de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

 (2) Proiectele de hotărâri şi referatele de aprobare ale acestora se redactează în conformitate cu normele de tehnică legislativă.

(8) Fiecare proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local este supus dezbaterii numai dacă este însoţit de:

  1. a) referatul de aprobare, ca instrument de prezentare şi motivare, semnat de iniţiatori.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top