fbpx
 
Curse charter cu sute de muncitori pentru Germania, anulate în ultima clipă de conducerea Aeroportului Iași

Curse charter cu sute de muncitori pentru Germania, anulate în ultima clipă de conducerea Aeroportului Iași


Peste 300 de oameni ar fi trebuit să plece cu avionul în Germania pentru a lucra ca muncitori sezonieri, în plină pandemie de coronavirus. Două zboruri charter programate să decoleze vineri de pe Aeroportul Iaşi, anulate în ultima clipă. Directorul Aeroportului Iaşi a afirmat că un autocar cu pasageri a sosit deja şi a cerut prezenţa Jandarmeriei în zonă.

Două zboruri au fost programate vineri de pe Aeroportul Iaşi. Una dintre curse, programată la ora 13, avea destinaţia Baden - Baden şi este operată de Tui Fly. Celălalt zbor urma să plece spre Nuremberg, la 13:30, fiind operat de Sunexpress, transmite News.ro.

Directorul aeroportului Iaşi, Cătălin Bulgariu, estimează că 350 de muncitori sezonieri erau anunțați să plece spre Germania. Un prim autocar a sosit deja la aeroport şi a cerut prezenţa jandarmilor începând cu ora 9.

Bulgariu a mai  declarat, pentru Agerpres, că au fost anulate cursele charter care urmau să transporte, în cursul zilei de vineri, muncitori sezonieri spre Germania.

„Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de ministru prin care se suspendă zborurile charter de astăzi (vineri n.r.). A intrat în vigoare ordonanţa militară prin care se vorbeşte despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român, ceea ce face ca astăzi (vineri n.r.) şi mâine (sâmbătă n.r.) să nu existe zboruri. Din acest punct de vedere, zborurile de la ora 13,00 au fost anulate. În acest moment încercăm să discutăm cu firmele de recrutare care să preia oamenii şi să îi ducă înapoi acasă, pentru că nu va fi niciun zbor astăzi (vineri n.r.)", a explicat Cătălin Bulgariu.

El a spus că aceste curse trebuiau efectuate în cursul zilei de joi, acestea fiind replanificate. Alte curse care urmau a fi efectuate în cursul zilei de sâmbătă au fost anulate la rândul lor.

Măsura a fost luată după ce aproape 2.000 de oameni s-au îmbulzit joi la Aeroportul Cluj-Napoca, în pofida măsurilor de distanţare socială impuse în contextul epidemiei de coronavirus.

„Am solicitat prezenţa echipajelor Jandarmeriei începând cu ora 9:00. Nu deţin date exacte cu privire la numărul celor care se vor îmbarca astăzi, dar estimez că vor fi 350 de persoane", a precizat Bulgariu pentru sursa citată.

Prezenţa a peste 1.500 de muncitori sezonieri pe Aeroportul Cluj-Napoca, fără a respecta regulile privind distanţarea socială, a stârnit reacţii vehemente din partea autorităţilor.

De asemenea, o cursă charter cu o capacitate de 150 de locuri a decolat tot joi de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, cu destinaţia Dusseldorf, Germania. La bordul aeronavei se aflau 89 de muncitori sezonieri, conform autorităţilor locale.

Premierul Ludovic Orban a cerut demiterea conducerii Aeroportului din Cluj-Napoca. De asemenea, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cauza se află sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31