fbpx
 
Lider PNL spune că Alexe e capturat de mafia lemnului: „Dacă l-a pus Flutur și n-are curaj, să lase pe altul"

Lider PNL spune că Alexe e capturat de mafia lemnului: „Dacă l-a pus Flutur și n-are curaj, să lase pe altul"


Omul de afaceri timișorean, proaspăt membru PNL și candidat pentru Consiliul Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, îi atrage atenția ministrulului liberal al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, că e într-o mare eroare și că acțiunile sale periclitează imaginea partidului, scrie Express de Banat, citat de Flux24.

Dunca este un apropiat al ministrului de interne Marcel Vela, liderul PNL Caraș Severin.

„Am urmărit cu atenție declarațiile dvs și aproape nimic din ceea ce ați susținut nu înțeleg și cu atât mai mult nu pot agrea. Pădurile țării reprezintă o valoare inestimabilă în primul rând nu datorită încasării prin vânzare la metru cub, ci din cu totul alte motive. (…) Domnule ministru! Cred că sunteți într-o mare eroare dacă dumneavoastră considerați că ce se întâmplă azi e ok și legal. Sau legal și ok. Timp de decenii, sub presiunea politică, legile silvice s-au upgradat și mai ales s-au interpretat în așa fel încât codrul în permanență să iasă în pagubă. Iar statul român de asemenea. Nu confundați interesul acestui stat cu interesele unui grup organizat mafiot reprezentat de anumiți membri Romsilva împreună cu parte din profitorii angajați aici!”,  i-a transmis Dunca ministrului Pădurilor, cel care explicase că în România nu se taie ilegal și nu se exploatează irațional.

Romeo Duca a survolat din elicopterul său pădurile din Caraș-Severin și pretinde că știe ce vorbește. Tocmai din acest motiv îi dă și o lecție ministrului Alexe: „Cel mai important lucru pentru economia țării ar fi schimbarea de politică față de pădure. În loc a o vandaliza, ar trebui folosită turistic. Pensiunile din locurile frumoase ale țării ar aduce înzecit mai mult la buget decât lemnul tăiat. (…) Poate că sunt campanii de vești false pe internet, dar ce am văzut eu în ultimi 12 ani de când am contorizat mii de ore de zbor cu elicopterul nu e de glumă, domnule ministru!”

„Venirea acestui nou guvern PNL a adus în sufletul multor români o speranță de a ne îndrepta. O spun cu tărie pentru că și eu am crezut acest lucru. Și încă cred că e posibil ca un guvern PNL să aducă o reală schimbare. Dar ceea ce se întâmplă legat de activitatea și justificarile dumneavoastră și a ministerului pe care îl conduceți erodează în fiecare zi încrederea că ați putea schimba în bine ceva. E păcat pentru că eșecul dumneavoastră personal va lua pentru mulți ani speranța că PNL poate fi mai bun decât ceilalți. Dacă ați fost propus de domnul Flutur pentru acest post nu e bine pentru că poate fi un conflict de interese. Sau dacă aveți consilieri persoane aflate la conducerea ocoalelor silvice cu probleme în trecut pot înțelege că nu sunteți bine sfătuit și putem găsi o echipă pricepută și iubitoare de țară care să vă ajute. Sau dacă știți ce e de făcut, dar nu vă puteți manifesta, lăsați pe altul mai curajos pentru ca altfel contribuiți la compromiterea acestui partid, care și el are păcatele lui trecute!”, a mai afirmat Romeo Dunca, sugerându-i ministrului Alexe că e mai bine să demisioneze.

 

Sursa: Flux24


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: