fbpx
 
Asociația „Moldova vrea Autostradă”: „Drumul de Mare Viteză spre Moldova să fie proiectat la profil de autostradă”

Asociația „Moldova vrea Autostradă”: „Drumul de Mare Viteză spre Moldova să fie proiectat la profil de autostradă”


Drumul de mare viteză pe relația Suceava-Ploiești-București trebuie să fie proiectat și implicit executat la profil și standard de autostradă, susține Asociația Moldova vrea Autostradă. Poziția organizației vine după ce a fost definit traseul oficial pe tronsoanele Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, iar în faza următoare se va lua o decizie dacă noua arteră va fi drum expres sau autostradă.

„Asociația „Moldova Vrea Autostradă” apreciază faptul că s-a finalizat Analiza Multicriterială pe relația Ploiești-Bacău din Autostrada A7. În repetate rânduri asociația noastră a argumentat tehnic prin prelucrări de date oficiale ale traficului faptul că drumul de mare viteză pe relația Suceava-Ploiești-București trebuie să fie proiectat și implicit executat la profil și standard de autostradă. Apreciem faptul că într-un final și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ajuns la aceeași concluzie”, arată asociația într-un comunicat de presă.

Prin urmare asociația „Moldova Vrea Autostradă” solicită următoarele:

* proiectarea drumului de mare viteză Ploiești-Bacău la profil și standard de autostradă pentru a deservi optim necesitățile și avantajele regionale ale Moldovei;

* reconfigurarea intersecției autostrăzii A7 în zona Tișița pentru accesul, descărcarea și preluare traficului crescut de pe D.N. 2, D.N. 24, D.N. 2L. Precizăm faptul că tronsonul Iași-Tecuci via D.N. 24 este a doua cea mai tranzitată relație rapidă dintre Moldova spre capitală. Adițional MZA-ul de peste 7600 autoturisme pe Tișița-Tecuci (valabil la nivelul confirmă un trafic crescut atât dinspre Galați (via D.N. 26) cât și dinspre D.N. 24 (via Tecuci-Bârlad). Adițional compoziția traficului pe relația Albița-Huși-Bârlad-Tecuci-Focșani este una majoritar de mărfuri formată din autocamioane, autovehicule articulate (tip TIR) precum și de pasageri (microbuze cu max 8+1 locuri, autobuze si autocare). Tipologia și valorile crescute ale traficului rutier confirmă faptul că vama Albița (cea mai mare vamă din estul României) contribuie cu trafic de mărfuri și persoane pe relația Republica Moldova - România. Mai mult decât atât pe relația Chișinău-Bârlad-Focșani avem și coridorul secundar TEN-T comprehensive core și o propunere de autostradă aflată în fază de Studiu de Fezabilitate. Prin urmare se impune proiectarea unui nod rutier corespunzător și corelat cu viitoarea autostradă Focșani-Albița, proiect aflat în licitație de proiectare. 

* reconfigurarea intersecției autostrăzii A7 la nord de Roman. Considerăm că intersecția dintre D.N. 2 și D.N. 28 (calea cea mai tranzitată și aglomerată cu un MZA conform Recensământ Auto 2015 Roman-Săbăoani (Intersecție D.N. 2 cu D.N. 28) de peste 12.000 și Intersecție D.N. 2 cu D.N. 28 - Tg. Frumos cu peste 7.600 de autoturisme necesită o abordare tehnică superioară la nivelul unei intersecții corespunzătoare traficului și accesibilității către capitala Moldovei.

„Astfel, considerăm că relația Nord-Sud via Valea Siretului necesită o abordare completă și corelată cu dinamica economică și dezideratele regionale ale Moldovei în context național dar în același timp și cu rețeaua de transport trans-europeană”, arată reprezentanții asociației.

Prin urmare Asociația „Moldova Vrea Autostradă" solicită reconfigurarea, fundamentarea și analizarea într-o manieră mai detaliată a proiectului „Drum de Mare Viteză" Ploiești-Bacău-Suceava-Siret în corelație  cu realitatea teritorială și dezideratul regional al Moldovei.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30