fbpx
Portokal
PSD Iași: Liderul consilierilor locali, Gabriel Surdu, rămâne fără sprijin politic. Șefa Organizației de Femei, în Comisia de Etică

PSD Iași: Liderul consilierilor locali, Gabriel Surdu, rămâne fără sprijin politic. Șefa Organizației de Femei, în Comisia de Etică


Biroul Permanent Județean al PSD Iași s-a întrunit ieri, online, într-o ședință de lucru. În cadrul acesteia a fost analizată activitatea filialei ieșene din ultima lună, fiind abordate inclusiv situațiile politice defavorabile pentru partid, create de votul consilierilor locali ai municipiului Iași și declarațiile doamnei Mihaela Ivancia, președintele OFSD Iași.

În urma discuțiilor purtate au fost propuse și aprobate, cu unanimitate, următoarele măsuri și acțiuni:

  1. PSD Iași se dezice în mod categoric de deciziile luate în nume personal de consilierii locali ai municipiului Iași cu privire la împrumutul de 21 de milioane de euro aprobat în ședința Consiliului Local din data de 30 aprilie 2020. Poziția oficială a partidului pe acest subiect a fost comunicată de președintele Organizației Municipale și viza amânarea proiectului pentru discuții și dezbateri publice;
  2. Retragerea sprijinului politic domnului Gabriel Surdu pentru calitatea de lider de grup în Consiliul Municipal Iași;
  3. Monitorizarea și evaluarea atentă a activității consilierilor locali ai municipiului Iași, în ceea ce privește activitatea politică și în acord cu poziția partidului în ceea ce privește adoptarea proiectelor de interes local;
  4. Analiza de îndată, în cadrul Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj al PSD Iași, a declarațiilor publice făcute de doamna Mihaela Ivancia, consilier județean și președintele OFPSD Iași.

„Am convocat ieri o întâlnire online cu membrii Biroului Permanent Județean cărora le-am supus atenției și cele două situații care, din păcate, au produs efecte negative asupra imaginii partidului. În ultima vreme, atât la nivel local, cât și național am reușit să recâștigăm din încrederea oamenilor. PSD este un partid democratic, în interior putem discuta despre absolut orice. Dezbaterile, dialogul sunt obligatorii în viața oricărei formațiuni politice.

Sunt profund dezamăgit de atitudinea și acțiunea colegilor mei din Consiliul Local, dar și de vehemența mesajului președintelui OFSD Iași. Sper ca astfel de acțiuni, care aduc deservicii PSD, să fie doar rezultatul lipsei discuțiilor și întâlnirilor obișnuite în cadrul organizației.

Din păcate, la municipiu plătim tribut faptului că în 2016 lista consilierilor locali a fost întocmită de fostul social-democrat Mihai Chirica, acum liberal convins. PSD nu a blocat niciodată proiectele Iașului inutil sau din orgolii, însă nici nu este posibil să fim preș în fața intereselor imobiliare ale unora și să votăm cu ochii închiși orice solicitare a executivului, mai ales atunci când propune îndatorarea orașului și ascunde incompetența unei administrații ineficiente. Va urma o perioadă în care fiecare ales local va gestiona așa cum crede de cuviință încrederea și votul acordat de ieșeni în 2016 și își va contura viitorul politic în cadrul PSD Iași.

Cât privește declarațiile doamnei Ivancia m-am abținut și ieri de la discuții și de la vot. Pentru acuzele care mă vizează personal am discutat deja cu avocatul și vom înainta o plângere în instanță. Sunt afirmații grave care trebuie probate. În schimb, colegii mei au propus ca acest caz să fie analizat imediat ce va fi posibil de Comisia de Etică și Integritate din cadrul PSD Iași.  Am primit multe mesaje de susținere din partea membrilor de partid pe grupurile interne. Nu vreau să comentez mai mult. Nu aveam nevoie în aceste momente de așa ceva. Bănuiesc însă, că ar putea fi vorba de o acțiune concertată din exterior. În momentul în care o să am certitudinea, voi face mai multe precizări. Atât spun acum. Județul va rămâne al ieșenilor, nu al unor grupuri de interese”, a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top