Se redeschid birourile de înmatriculări auto: când vor fi reluate examenele pentru permis

Se redeschid birourile de înmatriculări auto: când vor fi reluate examenele pentru permis


Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a anunțat că începând de luni va relua activitatea cu publicul în toată țara, excepție făcând zonele aflate în carantină. Astfel, românii vor putea să își reînnoiască permisul de conducere sau să își înmatriculeze mașina începând cu data de 18 mai.

„În ceea ce priveşte programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare, acesta diferă de la un judeţ la altul, sens în care recomandam consultarea site-urilor instituţiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală”, a anunțat DRPCIV într-un comunicat.

Autoritățile precizează că solicitările se vor soluţiona doar în baza programărilor online - accesibile pe site-ul www.drpciv.ro, iar accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane.

Când se reiau examenele pentru permisul auto

În ceea ce privește activitatea de examinare, DRPCIV preconizează că reluarea acesteia la începutul lunii iunie, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție şi distanțare socială în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Prima etapă – examinarea la proba practică pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidaţi afectaţi de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaților aflaţi în această situație sunt analizate două posibilități:

- Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,

- Programarea prin intermediul școlilor de şoferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.

În a doua etapă –reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului ;

- Utilizarea măștilor de protecție - atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

- Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

- Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;

- Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții şcolilor de conducători auto;

- Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială;

 

Sursa: Stirile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top