fbpx
Portokal
Finul și nașul vor să facă ei totul, ocupând toate posturile la stat Finul și nașul vor să facă ei totul, ocupând toate posturile la stat

Afloarei policalificat: finul lui Alexe mai ia 2.300 de lei/lună de la stat. ANCOM, CJ, CA – bani din nimic


Sorinel a intrat într-un CA la un Fond de Garantare al Ministerului de Finanțe. O dată pe lună se duce la o ședință la Focșani, i se plătește diurnă, transport, cazare și vine acasă cu 500 de euro. Sorin Afloarei a terminat Finanțe, teoretic, dar n-a profesat niciodată până la 29 de ani. În februarie a devenit expert economist la ANCOM, o rezervație pentru pile de partid. Venitul lunar a crescut în 6 luni la Putere de la 0 la 12.000 de lei, plus un tonomat cu flori în Aeroport. Nu-i rău pentru nicio zi de muncă.

Cine vrea un ciubuc de 2.300 de lei net pe lună să discute cu nașul Costel Alexe. Sorin Afloarei, finul, tocmai s-a lipit și de un loc de membru CA la Fondul Național de Garantare a Creditelor Pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA – IFN) – Filiala Focșani. Venitul lunar este bătut în cuie, postul este pe 4 luni, cu posibilitatea de prelungire.

Banii sunt bineveniți lângă ceilalți 2.000 de euro de la ANCOM, cei 1.400 de lei de la Consiliul Județean, plus tonomatul de flori de la Aeroport. Chestiunea s-a rezolvat în ședința din 27 aprilie a filialei, la ședința AGA.
„Nu este vreun criteriu de pregătire pentru a intra în CA la o filială a fondului. Propunerea și numirea se fac de către AGA”, explică un funcționar de la sucursala din București. Cu alte cuvinte, propunerea este exclusiv politică.

Caz rezolvat: o pilă din București s-a retras

Sorin Afloarei, finul liberal al șefului Organizației Județene PNL Costel Alexe, este de două săptămâni în consiliul de administrație al Fondului Local de Garantare Focșani IFN – Filiala FNGCIMM. Conform documentului eliberat în urma ședinței, venitul lunar net pentru următoarele 4 luni de mandat este de 2.300 de lei.
Afloarei l-a înlocuit din funcție pe Victor Emanuel Puiu, din Mogoșoaia. Acestuia i-a fost respinsă prelungirea cu 2 luni a mandatului, fiind adus tânărul Afloarei în locul său, pe 4 luni. În același document se menționează că mandatul îi poate totuși înceta mai devreme dacă este revocat sau este ales alt Consiliu de Administrație.
Sorin Afloarei nu a înlocuit pe oricine în CA-ul filialei de la Focșani a FNGCIMM. Victor Emanuel Puiu este directorul executiv al Directiei Juridice de la nivel central în cadrul instituției. REPORTER DE IAȘI a încercat să-l contacteze, dar nu a fost găsit. Schimbarea sa arată că Alexe e o pilă mai mare în prezent.

După ANCOM, expert financiar și în fonduri de garantare

FNGCIMM are 9 puncte în țară: sucursale la București, Cluj Napoca, Iași, Bacău; reprezentanțe la Ploiești, Suceava; filiale la Craiova, Sfântu Gheorghe, Focșani. Este instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări. Acordă garanții de până la 80% din fonduri de stat pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse de către IMM-uri. Filialele n-au mai mult de 5-6 angajați, dar prezența în Consiliile de Administrație se plătesc bine.
Este instituția care analizează de risc cererile de credite ale IMM-urilor, dar și la Prima Casă. Fondul mai instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și pentru crearea și susținerea de locuri de muncă. Funcționează ca o societate comercială cu acționar unic statul român și este supravegheată de BNR.

Așa arată Paradisul după ce câștigi alegerile

Responsabil cu sondajele

Singurul lucru care-l recomandă pe Sorin Afloarei pentru a fi promovat peste tot este, pe lângă faptul că a fost cununat de Costel Alexe, că se ocupă de sondajele în județ ale PNL Iași. Colegii de partid întrebați despre istoricul profesional al acestuia au ridicat din umeri: până la povestea cu ANCOM, nu se știa să fi lucrat undeva. „Este omul care se ocupă de sondajele partidului în județ. Cu asta s-a remarcat la PNL Iași”, spun colegii de partid.

Scandal de pomină după ce-a câștigat concursul

REPORTER DE IAȘI l-a sunat pe numărul său pe liberal, timp de mai multe zile, dar nu a răspuns. Sorin Afloarei a fost în centrul atenției în luna martie, când a fost făcut, printr-un concurs ciudat, expert economic la ANCOM.
Sorin Afloarei are un salariu care se apropie de 2.000 euro net, într-o Agenție Națională în care media salariilor pe anul în curs este de 2.200 euro net, conform bugetului aprobat în Parlament.
La proba scrisă, cu subiecte făcute local, cea mai mare notă a avut-o o expertă contabil, de 43 de ani, dar la oral ordinea s-a inversat. Concurenta a fost scandalizată, spunând că a trecut prin examene dificile pentru a fi expert contabil, că probele de la ANCOM au fost simple pentru ea și că examenul a fost trucat.
Ceilalți participanți au acuzat comisia că i-a intimidat la interviu, unde nota lui Afloarei a fost umflată.

Prins cu minciuna la Aeroport

Pentru Sorin Afloarei, ANCOM reprezintă primul loc de muncă în afara activității politice. Anul trecut, finul lui Costel Alexe a negociat cu șefii Aeroportului Iași amplasarea unui automat de flori în incinta Terminalului 3: era pasibil de conflict de interese, în condițiile în care este consilier județean, iar Aeroportul este subordonat Consiliului Județean.
Afloarei a găsit o scuză: „Nu voi vota la hotărârile ce privesc Aeroportul”.
REPORTER DE IAȘI l-a prins cu minciuna pe Sorin Afloarei. Finul lui Alexe a spus inițial că nu a călcat prin birourile conducerii Aeroportului și că soția sa, care administrează firma, a negociat contractul. Totuși, i-am spus că a fost surprins de camerele de supraveghere și a cedat: „Da, am fost la birourile de la Aeroport, dar ca să discut altceva”.

Lucian Jugrin e membru CA prin toată țara

Epoca de Aur pentru apropiații lui Alexe

Toți cei de pe orbita lui Costel Alexe trăiesc acum vremuri de glorie. Din poziția influentă de ministru și de șef al PNL Iași, acesta le dă acces la posturi nesperate acum câteva luni.
Un alt exemplu este fostul consilier local Lucian Jugrin, care a fost și consilier la cabinetul parlamentar al lui Costel Alexe, dar și șofer al acestuia. L-a plantat în următoarele posturi, în doar câteva luni: consilier la ministerul Mediului (a demisionat), președinte al Consiliului de Administrație la Fondul Local de Garantare Sfântu Gheorghe, administrator la SC Exploatare Sistem Zonal Prahova, subordonată tot ministerului Mediului, consilier al prefectului de Iași. Deloc surprinzător pe listă apare același FNGCIMM, acolo unde a ajuns acum și Afloarei.

Article image
Ieșiți în stradă și strigați „Jos Ciuma Roșie” ca să vină PNL să ia posturile la stat prin concursuri aranjate și plătite cu mii de euro lunar. Sorin Afloarei, consilierul parlamentar al lui Costel Alexe și finul său favorit, a devenit peste noapte expert economic, deși n-a profesat în viața lui. La proba scrisă, primul loc era ocupat de o expertă contabilă care obținuse aproape punctajul maxim. Ierarhia a fost inversată du...
Autor Iulian Mofteescu Slideshow HOMEPAGE 04 Martie 2020


Additional Info

  • Text afisat sub titlu: Breaking News
Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top