fbpx
Portokal
Marius Bodea: Blatul Chirica-Alexe lovește în cetățenii din Tătărași. Presiuni la Prefectură pentru a retrage acțiunile deschise în instanță împotriva abuzurilor imobiliare

Marius Bodea: Blatul Chirica-Alexe lovește în cetățenii din Tătărași. Presiuni la Prefectură pentru a retrage acțiunile deschise în instanță împotriva abuzurilor imobiliare


„În urma presiunii politice făcută de Chirica-Alexe, Prefectura Iași a renunțat la acțiuni deschise în instanță privind anularea autorizațiilor emise de Primărie pentru proiectul imobiliar de pe Esplanada Oancea.

Anul trecut, alături de sute de familii din Tătărași-Oancea și de colegii mei liberali din Organizația Municipală a PNL, am ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor imobiliare din această zonă.

În urma acestor acțiuni civice și politice, Prefectura a atacat în instanță autorizațiile aprobate de Primărie pentru construcția unor blocuri pe spațiul verde, în dispreț față de lege și cetățeni.

Însă noul Prefect, la presiunile politicienilor Chirica și Alexe, a renunțat la aceste acțiuni în instanță, care puteau duce la anularea autorizațiilor pentru proiectul imobiliar de pe Esplanada Oancea, pe motiv că...nu poate susține cheltuielile de judecată.

Explicația instituției că nu poate plăti 1.300 lei cheltuieli de judecată în procesul intentat pentru a opri abuzul urbanistic grosolan din Tătărași este cât se poate de penibilă, în condițiile în care, în plină criză financiară, își permite totuși să angajeze un al doilea subprefect pe un post desființat în urmă cu mai bine de 15 ani. De asemenea, să susții că nu există ilegalități în cazuri de abuz similare, când documentele dovedesc contrariul, sau că nu ai temei legal să oprești aceste golănii mi se pare de-a dreptul sfidător.

Am luptat în toți acești ani împotriva abuzurilor urbanistice, demonstrând ilegalitățile din acte, sesizând autoritățile de fiecare dată, fiind mereu alături de cetățenii din cartierele unde singurele spații verzi sunt distruse și înlocuite cu blocuri-plombă.

Protestele sutelor de oameni revoltați nu înseamnă însă nimic pentru Costel Alexe și lupul pesedist îmbrăcat cu haină liberală, Mihai Chirica.

Abuzurile fără margini ale celor care azi se cred stăpâni peste orașul nostru vor lăsa urme adânci în viețile oamenilor, iar Iașul va fi distrus iremediabil.

Atunci când instituțiile statului, a căror datorie este să ne apere de abuzuri, devin simple instrumente în mâinile unor politicieni nepăsători și cinici, singura armă prin care mai putem schimba acest sistem rămâne VOTUL cetățenilor".

 

Deputatul Marius Bodea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top