fbpx
 
Consilier local luat peste picior de primar și aleșii PSD după ce a cerut apărarea interesului public în fața abuzurilor imobiliare ale familiei Asimionesei

Consilier local luat peste picior de primar și aleșii PSD după ce a cerut apărarea interesului public în fața abuzurilor imobiliare ale familiei Asimionesei


Consilierul local PNL Răzvan Timofciuc a solicitat în ședința online a Consiliului Local Iași de vineri, rezilierea contractului cu firma Delta Press SRL controlată de clanul Asimionesei, care prevedea construirea unei pensiuni și a unui sediu de firmă, în Sărărie, pe un teren aparținând Primăriei. În schimb, Asimionesei a făcut apartamente, 13 fiind deja vândute.

Consilierul liberal a cerut rezilierea contractului deoarece societatea comercială nu a respectat obiectul contractului, în locul pensiunii și a sediului de firmă, societatea ridicând un bloc de locuințe din care deja a vândut mai multe apartamente. 

„Se impune rezilierea contractului”, a spus Răzvan Timofciuc în interpelarea sa. „De aceea, vă rog să întreprindem toate acțiunile pentru a apăra interesul public”, a mai declarat el. De menționat că alesul local a fost lăsat să ia cuvântul spre sfârșitul ședinței, când o parte din consilieri părăsiseră deja dezbaterea online.

Solicitarea sa a fost întâmpinată cu ironii de președintele de ședință, consilierul PSD Florin Boca, dezvoltator imobiliar:

„Nu am înțeles prea multe lucruri din ceea ce spuneți. Veți primi un răspuns în scris”, a răspuns Boca la intervenția liberalului, dând de înțeles că acesta nu prea cunoaște speța.

Intervenția consilierului PSD a fost susținută de colegul său de partid Gabriel Surdu, alt investitor imobiliar din Iași.

S-a solicitat, de asemenea, opinia secretarului CL Iași, Denisa Ionașcu: „În acest moment există un contract valabil încheiat cu Delta Press. Vom analiza. În baza concluziilor vi se va formula un răspuns intemeiat scris”

Primarul a refuzat să dea un răspuns clar legat de interpelarea consilierului liberal, preferând în schimb să-l ironizeze pe Timofciuc. Exemplul său a fost urmat și de alți consilieri PSD.

Mai jos, aveți înregistrarea integrală a ședinței de CL Iași de astăzi, subiectul imobilului construit ilegal de clanul Asimionesei în Sărărie fiind abordat spre finalul întâlnirii

Despre tunul dat de familia Asimionesei în Sărărie și ilegalitățile comisie, REPORTER DE IAȘI a scris recent. Materialul integral, mai jos

Article image
* Contractul de asociere dintre Consiliul Local și Clanul Asimionesei prevedea construirea unei pensiuni și a unui sediu de firmă. Asimionesei nu s-a putut abține, a făcut bloc de locuințe și a vândut 13 apartamente din 29. Deja este în profit. * Recepția blocului și intabularea menționează „pensiune”. Codul civil prevede modificarea obiectului asocierii în aceeași modalitate în care a fost stabilit inițial: adică prin vot ...
Autor cristi tanasa Anchete 25 Mai 2020


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30