fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Marius Bodea: Faptul că astăzi PNL Iași urmărește să își umfle scorul electoral prin racolarea de primari PSD arată un mecanism falimentar de a face politică în disprețul cetățenilor simpli!

Marius Bodea: Faptul că astăzi PNL Iași urmărește să își umfle scorul electoral prin racolarea de primari PSD arată un mecanism falimentar de a face politică în disprețul cetățenilor simpli!


Deputatul Marius Bodea, candidat la funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași, susținut de Alianța USR PLUS, consideră că transferul unor primari PSD către PNL Iași, recunoscut ieri, 26 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele PNL Iași, Costel Alexe, va constitui o nouă dezamăgire pentru electoratul liberal și pentru membrii simpli care s-au implicat în debarcarea regimului PSD-Dragnea.

Marius Bodea reamintește faptul că, în urma unei ordonanțe de urgență emise de Guvernul Ponta în 2014, PNL a cunoscut un adevărat exod de primari către PSD, 500 la număr, fiind denumit în epocă „cel mai mare negoț de primari de după Revoluție“. Ordonanța care a permis primarilor, pentru o scurtă perioadă, schimbarea bărcii politice a fost declarată ulterior neconstituțională, însă, în fapt, și-a produs efectele fără vreo sancțiune.

„Vedem astăzi că PNL Iași urmărește să se umfle de primari ai PSD, poate unii dintre aceștia plecați tocmai de la liberali odată cu Ordonanța Traseismului. Ceea ce am susținut ani de zile ca fiind un atac mârșav la democrația din România, ceea ce a constituit un adevărat cuțit în spatele PNL, înfipt adânc de Ponta și Dragnea în 2014, vedem astăzi pe cale de a fi replicat și perfecționat de PNL Iași. Oare ce va gândi electoratul liberal sau ce vor gândi adversarii din PNL din comunitățile cu primari PSD care s-au luptat în acești ani pentru cauza liberală și s-au pregătit să-i contracandideze pe actualii titulari ai postului de primar când se vor trezi cu adversarul politic în propria curte?

Din acest punct de vedere, aș spune că am ceva experiență pe acest subiect, după transferul îndelung pregătit al fostului vicepreședinte PSD la nivel național, Mihai Chirica, direct în Podu Roș. Transferul lui Chirica la PNL Iași se dovedește a fi orice altceva decât o întâmplare. De fapt, el se dorește a fi replicat pretutindeni în județ.

Cred că avem nevoie, odată pentru totdeauna, de un nou început în administrația locală. Resursele guvernamentale trebuie împărțite corect tuturor comunităților, indiferent de culoarea politică a primarului. Așa este moral și firesc. Faptul că primarii urmăresc din 4 în 4 ani să treacă în barca partidului care este la guvernare dovedește un sistem profund viciat, un troc infernal cu resursele guvernamentale pentru voturi pentru partidul care deține funcțiile de la Palatul Victoria. Aceasta nu este administrație în folosul cetățeanului, ci o formă de șantaj perpetuu care stabilește la nivelul edililor traseismul ca regulă, iar nu ca excepție.

Mă mai întreb ce spune președintele Klaus Iohannis despre intențiile unora dintre liderii locali ai PNL de a racola primarii PSD pentru a câștiga voturi, în loc să se folosească de argumente precum performanța guvernării ca să câștige capital politic? Este acela modelul de Românie pe care l-a promovat Președintele?“, încheie deputatul Marius Bodea, candidatul susținut de Alianța USR PLUS la Președinția Consiliului Județean Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac