fbpx
 
Candidații USR PLUS Iași Cosette Chichirău și Marius Bodea: Centrul Expozițional „Moldova” poate fi un Mall al micilor fermieri

Candidații USR PLUS Iași Cosette Chichirău și Marius Bodea: Centrul Expozițional „Moldova” poate fi un Mall al micilor fermieri


Deputații Marius Bodea și Cosette Chichirău, candidații USR PLUS la președinția Consiliului Județean Iași și Primăria Iași, au susținut astăzi o conferință de presă la Centrul Expozițional „Moldova”, tema principală fiind transformarea acestei clădiri într-un Mall dedicat micilor fermieri.

Inaugurat la sfârşitul lui 2010, după ce s-a lucrat, cu întreruperi, timp de peste patru ani la construirea lui, Centrul Expoziţional „Moldova“ a devenit, în doar câteva luni, imaginea neputinţei administraţiei locale de a gestiona nu doar o clădire, ci o afacere mai mult decât promiţătoare la acel moment. Valoarea totală a proiectului a fost de 8,7 milioane euro, iar de la momentul inaugurării acolo au fost găzduite doar 11 evenimente.

Și, în timp ce clădiri precum Centrul Expozițional au fost lăsate de izbeliște, în Iași nu există spații adecvate de desfacere a produselor agroalimentare, pentru fermierii din județ, care să le asigure un flux constant și important de cumpărători. De asemenea, lipsa unui suport logistic, de know-how financiar și de promovare ori de specialitate face ca viața micilor fermieri să fie grea, atractivitea acestui sector economic să fie extrem de scăzută, iar accesul populației Iașului la produse proaspete să fie unul anevoios.

„O soluție ar putea fi chiar Centrul Expozițional Moldova. Spațiul generos al clădirii va fi organizat pe mai multe nivele și domenii pentru prezentarea și comercializarea produselor și serviciilor fermierilor noștri și va ajuta, totodată, la creșterea competitivității economice în domeniul agricol la nivel judetean și regional. Ca viitor președinte de Consiliu Județean, mă angajez să operaționalizez acest proiect în maximum 6 luni. Știu ce am de făcut, dar mai ales știu să lucrez cu specialiștii și cu beneficiarii acestui proiect, fermierii. Din punctul meu de vedere, centrul ar putea fi preluat de către un operator privat sau o asociație care să îl amenajeze și să îl dezvolte. Împreună cu Cosette primar, vom oferi sprijin logistic și ne vom ocupa de amenajarea unei parcări generoase în proximitatea centrului precum și extinderea traseelor pentru mijloacele de transport în comun până în fața Centrului Expozițional, trasee ce vor acoperi zona metropolitană. Sunt absolut convins că dezvoltarea acestui Mall al fermierilor va ajuta la dezvoltarea sectorului agricol și, în timp, din această pepinieră a micilor fermieri se vor naște marii fermieri, iar atractivitatea pentru dezvoltarea micilor afaceri agroalimentare va crește.”, a declarat Marius Bodea.

„În anii următori, vor fi 80 de miliarde de euro disponibili pentru România. Nu vrem să lăsăm aceste fonduri pe mâna incompetenților care au irosit fondurile europene de până acum. Centrul Expozițional Moldova, semafoarele inteligente, Tehnopolis și multe altele sunt eșecuri uriașe pe bani mulți. Avem nevoie de o administrație competentă, cinstită și curajoasă pentru a gestiona atât fondurile europene cât și bugetul local. Viitorul Iașului depinde de noi parcuri industriale, de centre de cercetare și inovare, de o administrație digitalizată. Găștile de partid PSD-PNL nu pot oferi acest viitor, dar noi putem. Suntem o echipă tânără și dinamică, conectată la lume și la viitor și suntem gata să ne apucăm de treabă imediat!”, a precizat Cosette Chichirău.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30