fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 27 Decembrie 2023

Un caz care arată, din nou, că Primăria Municipiului Iași este adversara, și nu o instituție în slujba ieșenilor

În august 2021, Eugen Solomon a obținut autorizație de demolare a unor clădiri de pe strada Sf. Petru Movilă, lucrările fiind gata în octombrie același an

Conform legii, un funcționar de la Primărie trebuia să vină, apoi, la șantier și să îi elibereze un proces-verbal de recepție a lucrărilor

Au trecut mai mult de doi ani de atunci și, în ciuda multiplelor demersuri, nimeni din Primărie nu a catadicsit să îi răspundă la cereri sau să îi dea actul

Omul a dat în judecată Primăria, dar, la proces, aceasta nu a trimis nici întâmpinare, nici un vreun alt act. La dosar, Solomon a scris că nu poate face nimic cu terenul fără să aibă acel proces-verbal

Tribunalul a dispus ca Primăria să elibereze actul, și dacă nu o va face, să-i achite lui Solomon penalități de întârziere de 1.000 de lei pe zi. În acest moment a apărut în peisaj, în sfârșit, și Primăria, doar ca să depună apel!

Reversul: în trecut, Mafia imobiliară din Iași obținea procese-verbale de recepție a doua zi după solicitare, iar acestea atestau, în fals, că imobilele ridicate respectau autorizațiile de construire. Casa devenea bloc!


Publicat in Anchete
Președintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a solicitat deschiderea unei anchete la Spitalul Judeţean Deva, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu o femeie care spune că în anul 2022 a fost dusă în mod eronat la morga spitalului.

Publicat in Sanatate
Şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a fost schimbat din funcţie după incendiul care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, a anunţat, miercuri, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Publicat in Administratie Locala
O tânără a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ cu dureri la urechea stângă după ce un bărbat i-a aruncat o petardă în autoturism, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

Publicat in Moldova
Oamenii de știință au avertizat că o „boală a căprioarelor zombi” s-ar putea răspândi la oameni, după ce sute de animale au fost infectate cu această boală în SUA în ultimul an. 

Publicat in Panorama
20 de ani de închisoare. Este pedeapsa primită de un tânăr din Botoșani care, iarna trecută, a ucis o copilă de 14 ani, aflată la colindat cu fratele ei mai mic.  

Publicat in Justitie
Anca Florina Gavrilă, studenta la Sociologie care şi-a pierdut viaţa în incendiul de la Ferma Dacilor, a murit alături de prietenul ei, Adrian.

Publicat in Social
Un bărbat din Iași a scăpat numai cu o amendă după ce și-a bătut soția până ce a dat-o afară din casă chiar de Revelion, individul spunând că nu a agresat-o așa rău pe femeie, ci i-a dat doar câțiva pumni în față.

Publicat in Justitie
Fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, se află printre victimele incendiului de la Ferma Dacilor, au confirmat, miercuri, surse judiciare.

Publicat in Social
Un rezervist israelian a murit în luptele din Fâşia Gaza la doar câteva săptămâni după ce a participat cu succes la o preselecţie pentru a reprezenta Israelul la Eurovision, transmite miercuri Reuters.

Publicat in Panorama
Pagina 1 din 2