fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
USAMV Iasi începe noul an universitar pe 14 septembrie, cu o ceremonie specială

USAMV Iasi începe noul an universitar pe 14 septembrie, cu o ceremonie specială


Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USAMV) va marca deschiderea noului an universitar 2020-2021 pe 14 septembrie printr-o ceremonie specială organizată pe terenul de fotbal.

Cornel Samuil, prorector cu activitatea didactică la USAMV Iaşi, a declarat că, pentru a respecta toate condiţiile de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, festivitatea va avea loc în aer liber, pe terenul de fotbal din cadrul bazei sportive a USAMV Iaşi şi va fi organizată de fiecare facultate conform unui program distinct.

„Facultatea de Agricultură va da tonul ceremoniilor, la ora 10,00, şi alături de conducere vor fi prezente cadrele didactice şi studenţii de anul I. Facultatea de Horticultură va continua festivitatea dedicată deschiderii noului an la ora 11,00, Facultatea de Zootehnie va întâmpina bobocii la ora 12,00, iar Facultatea de Medicină Veterinară are programată ceremonia la ora 13,00. Pentru a respecta numărul maxim de participanţi admişi la o adunare, din ceilalţi ani de studii au fost invitaţi doar studenţii cu merite profesionale la sfârşitul anului universitar trecut deoarece aceştia vor primi premii de excelenţă pentru rezultate deosebite", a declarat Cornel Samuil pentru Agerpres.

Conform deciziilor luate de către conducerea USAMV, la toate facultăţile, studenţii de la ciclul de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, vor participa la cursuri doar online. În primele şapte săptămâni din semestrul I, studenţii de la ciclul de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultăţile de Agricultură, Horticultură şi Zootehnie, din anii I şi II vor efectua activităţi didactice practice (laboratoare/seminarii) faţă în faţă, iar studenţii din anii III şi IV vor efectua aceste activităţi didactice online. Studenţii de la Facultatea de Medicină Veterinară, din subgrupele A, din toţi anii de studii, vor efectua activităţi didactice practice faţă în faţă, iar studenţii din subgrupele B, din toţi anii de studii, vor efectua aceste activităţi online.

Cazarea în căminele USAMV Iaşi se va efectua în perioada 11-12 septembrie, doar pentru studenţii din anii I şi II, pentru o perioadă de şapte săptămâni.

În total, la USAMV Iaşi studiază aproximativ 4.500 de studenţi, la cele trei cicluri universitare, sesiunea de admitere din vară fiind una foarte reuşită, cu peste 2.000 de dosare depuse la înscriere.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30