fbpx
Portokal
Profesorul decorat de președinte care-și agresa sexual elevele la meditații, condamnat cu suspendare: în primă instanță primis 7 ani de pușcărie

Profesorul decorat de președinte care-și agresa sexual elevele la meditații, condamnat cu suspendare: în primă instanță primis 7 ani de pușcărie


Profesorul de matematică din Popeşti-Leordeni, care agresa sexual elevele la meditaţie, a fost condamnat la trei ani cu suspendare de a doua instanţă. Componenţa noului complet de la Curtea de Apel Bucureşti este formată din Alin Rădunea, Adina Radu şi Ciprian Ghiţă. Prima instanţă îl condamnase pe Marian Filionescu, profesorul decorat de preşedintele României, la şapte ani de închisoare.

Şapte eleve au depus mărturie despre abuzurile fostului dascăl. Astfel, după doi ani de procese, agresorul sexual a fost condamnat cu suspendare.

Marin Filionescu avea 72 de ani şi ieşise la pensie. Acesta predase matematica la Şcoala nr. 1 din Popeşti Leordeni, iar în decembrie 2004 fusese decorat de preşedintele României cu Medalia „Meritul pentru Învăţământ” clasa a III-a, „pentru abnegaţia şi devotamentul puse în slujba învăţământului românesc”.

„Ca să le dezinhibe şi să le încurajeze să i se destăinuie, le spunea elevelor bancuri cu conotații sexuale şi le arăta mesaje și poze indecente de pe telefonul lui mobil.", se arată în declaraţia unui părinte.

Marian Filionescu a fost dat în vileag de o elevă de clasa a VIII-a abuzată în mai 2018, când fata de 14 ani se pregătea pentru examenul de Evaluare Naţională.

„Aflată în casa profesorului pensionar pentru ore de matematică, tânăra a fost agesată sexual. Eleva le-a povestit anchetatorilor că în timp ce îşi punea cărţile în ghiozdan, profesorul a luat-o în braţe şi a început să o sărute în mod repetat pe gât şi pe obraz în apropierea gurii. „Eu mi-am tras capul şi am reuşit să scap din braţele acestuia, însă acesta m-a prins de mână şi m-a bruscat, iar în timp ce mă ţinea cu mâna dreaptă de mâna, cu cea stângă mă strângea de sâni. După aceasta, mi-a băgat mâna pe sub tricou şi eu i-am prins mâna, dar acesta, având mai multă forţă, s-a eliberat şi a început din nou să mă strângă de sâni, de această dată direct pe sutien, spunându-mi ca data viitoare să nu mai port sutien”, este mărturia fetei, care a mai spus că era în stare de şoc şi nu reuşea să mai aibă vreo reacţie decât să spună  „NU!, NU!”.

Împotriva lui Marin Filionescu au depus mărturie mai multe foste eleve ale profesorului. Ajunse acum adulte, tinerele au confirmat apucăturile profesorului care le medita. Spre exemplu, una dintre tinere a declarat că în anul 2013, când era în clasa a X-a a luat meditaţii de la profesorul Filionescu timp de doi ani. „Pe parcursul meditaţiilor avea gesturi care mă făceau să mă jenez, respectiv să îmi pună mâna pe picior, să mă pupe pe obraz, când plecam de la meditaţii, când îmi strângeam cărţile şi le băgam in ghiozdan. De multe ori îmi povestea despre elevele care veneau la meditaţii că acestea ii cereau sfaturi pentru relaţiile sexuale ale acestora, că se întâmpla ca acestea să ii ia mâinile şi să i le pună pe sâni şi că acesta deţine poze cu toate elevele sale, iar intr-una din zile mi-a făcut şi mie o poză cu telefonul pentru a avea amintire”, a povestit tânăra.

Nu toate fetele care îi cădeau victime au ţinut sub tăcere lucrurile care se întâmplau la meditaţii. Una dintre victime i-a povestit mamei ei că profesorul se poartă ciudat, dar femeia a insistat ca ea să continue meditațiile şi i-a spus că are încredere în profesor.

Fata a continuat să meargă, la cererea părinţilor, iar într-o zi, în timp ce erau cu caietele deschise pe masă, acesta a tras-o spre el şi a sărutat-o pe gură.

„Ce s-a întâmplat a fost o greșeală care cu siguranță nu s-ar mai fi repetat. Nu înțeleg de ce nu accepți faptul că așa cum ai greșit tu, am greșit și eu. Cred că s-au întâmplat aceste greșeli și din cauza faptului că am ținut la tine ca la nepoții mei. Din neatenție, astfel de greșeli se fac", eram mesajul transmis de inculpat fetei.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top