fbpx
Portokal
Profesorii ar putea fi plătiți în funcție de performanță: precizările ministrului Educației

Profesorii ar putea fi plătiți în funcție de performanță: precizările ministrului Educației


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că ia în calcul varianta salarizării cadrelor didactice în funcție de performanță, informează Edupedu.ro.

Sorin Cîmpeanu spune că aceste creșteri pe care le va propune să fie oferite profesorilor din fondurile viitorului Plan de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Voi susține ca din Programul Național de Redresare și Reziliență să poată fi acordate creșteri salariale în domeniul Educației, și un criteriu care mi se pare corect este acela al performanței. Performanța judecată nu neapărat prin excelență, nu elitismul, este mult mai greu sa duci un elev de la nota 5 la nota 6, decât să-l duci de la nota 9 la nota 10”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a spus că toate creșterile salariale în domeniul învățământului trebuiesc acordate pe anumite criterii.

„Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, dacă îmi permiteți un termen. Ele trebuie să fie date pe anumite criterii. Acele crește procentuale de salariu nu au de-a face cu echitatea”, a precizat Sorin Câmpeanu.

„În același subiect intră și concursurile pe care doresc să le organizez pentru inspector școlar pe care doresc să le orga

Ministrul Educației a anunțat că înaintea luării unei decizii va purta discuții cu sindicatele din învățământ și cu asociațiile de elevi și de părinți.

„Vom avea discuții la Ministerul Educației cu toate sindicatele din învățământ, apoi vom avea discuții cu asociațiile de elevi, cu asociațiile de părinți, cu asociațiile de studenți și mai apoi vom avea discuții și cu rectorii. Deci cu siguranță cu sindicatele asta va face parte de pe agenda discuțiilor, vom vedea care este numitorul comun. Sunt convins că vom găsi soluții. După ce vom găsi soluții voi fi nevoit să lupt pentru ele”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top