fbpx
 
Situațiile  în care se vor suspenda cursurile în școli, prezentate de ministrul Educației

Situațiile în care se vor suspenda cursurile în școli, prezentate de ministrul Educației


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a organizat, joi, o videoconferință cu inspectorii școlari pentru a le prezenta condițiile în care se redeschid și vor funcționa unitățile de învățământ.

La grădiniță și în ciclul primar, cursurile se vor suspenda, pentru două săptămâni, la apariția unui caz de COVID-19 într-o grupă sau clasă.

Pentru gimnaziu și liceu, cursurile vor fi suspendate la apariția a două cazuri de îmbolnăvire, prevede un draft de ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Decizia de suspendare a cursurilor va fi luată de conducerea fiecărei unități de învățământ, după ce se consultă cu Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit unui draft al ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, cursurile se suspendă pentru două săptămâni la apariția unui caz de COVID-19 într-o grupă sau clasă din învățământul preșcolar și primar și la apariția a două cazuri într-o clasă de gimnaziu, liceu, școală post-liceală ori profesională.

Dacă elevii învață în schimburi, în aceeași sală, se vor suspenda cursurile doar pentru cei din clasa în care a fost confirmat cazul sau cazurile de îmbolnăvire. Evident, se va face dezinfecția sălii.

Dacă se confirmă un caz de COVID-19 în rândul angajaților școlii, indiferent că vorbim despre profesori sau personal auxiliar, aceștia sunt obligați să anunțe conducerea școlii, iar școala va sesiza DSP. Direcția de Sănătate Publică, în urma anchetei epidemiologice, va stabili împreună cu directorul școlii, dacă se impune carantina.

Dacă unii elevi prezintă simptome în timpul orelor de curs, vor fi izolați de restul colegilor.

Testele antigenice rapide vor putea fi utilizate doar în școlile care au cabinet medical și numai după ce părinții și-au dat acordul pentru efectuarea acestor teste.

Rezultatele testelor vor fi raportate Direcției de Sănătate Publică. Dacă părinții nu sunt de acord cu testarea, deși copiii lor prezintă simptome, trebuie să ia legătura cu medicul de familie pentru a-i îndruma ce au de făcut.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30