fbpx
 
Primul caz de infectare cu Covid-19 a unui elev, după începerea școlii în 8 februarie

Primul caz de infectare cu Covid-19 a unui elev, după începerea școlii în 8 februarie


Primul caz de infectare cu Covid-19 al unui elev, după începerea școlii în 8 februarie, a fost înregistrat într-o unitate de învățământ din Capitală.

A fost confirmat primul caz de infectare în rândul elevilor. Este vorba de un copil de la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei.

Informația a fost confirmată de inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Ea a precizat că este vorba despre un elev din învăţământul primar.

„Da. Se confirmă. (...) Dar copilul a făcut testul după ce a plecat de la şcoală, că avea simptome”, a precizat inspectorul.

Bucureștiul se află în scenariul galben, aşa că în bănci se află doar preşcolarii, elevi din clasele 1-4, a 8-a şi a 12-a.

Pentru toţi elevii de peste 5 ani, masca este obligatorie, iar distanţa dintre ei trebuie să fie de un metru, acolo unde este posibil.

În clasa respectivă, cursurile se vor face online timp de 14 zile, așa cum prevede ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

Smaranda Partenie, director la Școala Sfântul Andrei, Sectorul 6: „Părinții și-au trimis luni copilul la școală. Luni au venit la școală 26 dintre cei 28 de elevi ai clasei. Luni seară, doamna învățătoare a fost anunțată, la o oră târzie, că marți fetița nu va participa la ore fizic pentru că bunica a primit confirmarea că este pozitivă. În cursul zilei de marți a fost testată și fetița, la solicitarea familiei, care nu a venit marți la școală. Marți seară, în jurul orelor 22, familia a luat legătura cu doamna învățătoare și a înștiințat-o că fetița este pozitivă".

Școala are cabinet medical și are 1.000 de teste. Nu s-a apelat la testele rapide, pentru că niciunul dintre colegii fetei nu au avut simptome.

În 8 februarie, în jur de 250 de copii s-au întors la ore din 1670 elevi înscriși.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31