fbpx
Portokal
Ministerul Educației, ultimele decizii: Rămâne vacanța de primăvară prelungită, cu excepția claselor terminale, care fac ore online în aprilie

Ministerul Educației, ultimele decizii: Rămâne vacanța de primăvară prelungită, cu excepția claselor terminale, care fac ore online în aprilie


Comitetul pentru Dialog Social de la Ministerul Educației a decis joi să păstreze prelungirea vacanței de primăvară pentru toată luna aprilie - 2 aprilie - 4 mai, cu excepția elevilor din clasele a opta și a douăsprezecea, care vor face ore online în perioada 12-30 aprilie și vor avea vacanțele stabilite inițial pentru paștele catolic, respectiv cel ortodox.

S-a decis de asemenea că examenele de evaluare națională și bacalaureat vor avea loc la datele deja stabilite, iar semestrul doi să fie redus cu o săptămână, dar fără a se face ore de recuperare. Anul școlar se va încheia 25 iunie, pentru toți elevii mai puțin cei de clasa a opta.

Astfel, vacanțele de primăvară vor fi după cum urmează:

- Pentru elevii din clase non-terminale (toți exceptând clasa a VIII-a și a XII-a): 2 aprilie - 4 mai

- Pentru elevii din clasele terminale: 2-11 aprilie / 30 aprilie - 9 mai (Pastele Catolic: 4 aprilie; Paștele Ortodox: 2 mai)

- Evaluarea Națională are loc între 22-25 iunie. Bacalaureatul are loc între 28 iunie - 1 iulie. (Vezi mai jos în articol calendarul detaliat)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunțase că, la „cererea expresă” Ministerului Sănătății, propune extinderea vacanței de primăvară pentru toată luna aprilie - 2 aprilie - 4 mai, și a lansat două variante, la o zi distanță: fie prelungirea cu două săptămâni a finalului anului școlar și reprogramarea examenului de evaluarea națională în luna iulie - pentru ca semestrul doi să nu fie redus, fie încheierea anului școlar pe 25 iunie și păstrarea evaluării naționale la aceleași date în vigoare, iar săptămâna tăiată din semestrul al doilea să fie recuperată în zile de sâmbătă.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top