fbpx
 
Asociația lui Cumpănașu și „fabrica de doctorate” îi învață „etică, integritate și anticorupție” pe angajații din Ministerul Educației, într-un proiect de 4,8 milioane de lei

Asociația lui Cumpănașu și „fabrica de doctorate” îi învață „etică, integritate și anticorupție” pe angajații din Ministerul Educației, într-un proiect de 4,8 milioane de lei


Asociația pentru Implementarea Democrației, condusă de Alexandru Cumpănașu, și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” predau lecții de „etică, integritate și anticorupție” la mese rotunde, ateliere și seminarii funcționarilor din Ministerul Educației, informează edupedu.ro. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că se derulează verificări privind parteneriatul semnat în 2018, valabil până în iulie 2021.

Până acum, s-ar fi virat către cele două instituții circa 10% din suma de 4.892.870,30 lei, dintre care 3.716.880 lei din bugetul Ministerului Educației, scrie edupedu.ro.

Pe 8 aprilie 2020, UE a făcut câteva plăți în acest proiect. La fel și în ianuarie 2021, notează sursa citată.

Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza (APAIC) mai este cunoscută și ca „fabrica de doctorate”, după ce s-a stabilit că 74,3% dintre tezele de doctorat susţinute în intervalul 2011-2016, sunt suspectate de plagiat, iar Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) îi aparține controversatului personaj Alexandru Cumpănașu.

Printre obiectivele proiectului se numără:

* Elaborarea unui Ghid privind prevenirea corupției, etica și integritatea în sistemul de învățământ.

* Îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului din autoritățile și instituțiile publice în ceea ce privește prevenirea corupției.

* Realizarea de mese rotunde regionale, de ateliere de lucru, cu personalul MEN și factori interesați (din structuri coordonate, parteneri sociali și ONG) din grupul țintă si grupul suport.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că este în curs de derulare o analiză, pe baza unor „semne de întrebare” cu privire la cât de adecvat este parteneriatul.

„În portofoliul Ministerului Educatiei există proiectul „Dezvoltarea de reglementări instituționale privind etica, integritatea și anticorupția în sistemul de educație”. A fost contractat în 28 martie 2018, cu termen de finalizare 28 iulie 2021”, a declarat Sorin Cîmpeanu conform edupedu.ro.

„Este în curs de analiză o evaluare a acestui proiect, din perspectivă formală și de fond. Fiind aspecte de ordin tehnic, vom putea comunica rezultatul analizei la momentul finalizării de către direcțiile de specialitate din Ministerul Educației” a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

„Am solicitat această analiză pe baza unor „semne de întrebare” cu privire la cât de adecvat este parteneriatul din perspectiva obiectivelor Ministerului Educatiei, precum și la îngrijorarea cu privire la progresul proiectului care a înregistrat întârzieri majore în derulare”, a mai spus ministrul.

În martie 2018, ministrul educației era Valentin Popa.

Academia de Poliție este prima instituție de învățământ din România căreia i-a fost retrasă acreditarea pentru școala doctorală, după ce s-a descoperit că zeci de lucrări de cercetare fuseseră plagiate.

Pe de altă parte, Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare de DNA Constanța la sfârșitul lui 2019, pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Acest lucru nu l-a împiedicat, un an mai târziu, să fie selectat, prin Asociația pentru Implementarea Democrației, să implementeze un proiect de aproape patru milioane de lei din bani europeni la Primăria Alexandria.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30