fbpx
Portokal
Kazahstan - țara în care 25 de pedofili au fost condamnați anul acesta la castrare chimică

Kazahstan - țara în care 25 de pedofili au fost condamnați anul acesta la castrare chimică


În Kazahstan, pedeapsa pentru pedofilie este castrarea, iar în acest an, 25 de condamnați au primit această pedeapsă care se aplică printr-o injecție.

Castrarea chimică funcționează prin introducerea unor medicamente anafrodisiace care reduc libidoul, prin blocarea testosteronului. Potrivit unei legi din Kazahstan, care a intrat în vigoare în 2018, cei condamnați la închisoare pentru violarea unui minor pot primi și această pedeapsă.

Efectele injecției nu durează pentru totdeauna, astfel că trebuie readministrată la fiecare trei luni.

„Începând de astăzi, există 25 de condamnați care își execută pedeapsa în sistemul penal, care au fost condamnați de o instanță la măsuri obligatorii sub formă de castrare chimică”, a declarat Alexey Milyuk, un oficial din Ministerul Afacerilor Interne al țării, potrivit Russia Today.

Într-o discuție cu publicația locală Otyrar, unul dintre deținuții injectați a cerut scoaterea în afara legii a acestei practici, spunând că „nu-i dorește asta nici celui mai mare dușman al său”.

„Cer ajutor și vreau să fac apel la toată lumea să oprească această castrare. Încă sper să mă duc acasă și să trăiesc în continuare. Vreau o familie și copii”, a spus el. “După injecție, tot corpul meu mă doare atât de tare încât este greu să merg. E înfricoșător.”

Deși considerată de unii ca fiind inumană, castrarea chimică a fost folosită în mai multe țări, inclusiv în Polonia și Coreea de Sud, precum și în mai multe state americane. Unele țări oferă chiar pedepse reduse pentru cei care sunt de acord să fie injectați.

Când s-a adoptat legea, 9,6 milioane de tenge (aproximativ 22.500 de dolari) din bugetul național au fost alocate pentru măsuri de reducere a libidoului sexual, cu un cost al castrării fiecărui individ situat la aproximativ 125.000 de tenge (aproximativ 295 dolari) pe an.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top