fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Foto: Unibuc.ro Foto: Unibuc.ro

Impresionant! Trei medalii de aur și una de argint, obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie


Trei medalii de aur și una de argint au obținut elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie, organizată online de Japonia, la care, în premieră, nu a avut loc și proba practică. La concurs au participat elevi din 79 de țări, a precizat pentru HotNews profesorul Marius Andruh, coordonator al echipei de cadre didactice care a pregătit lotul românesc.

Universitatea din București a găzduit echipa care a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Chimie pe 28 iulie. A fost a 53-a ediție organizată anul acesta de Japonia.

Foto: Unibuc.ro

Cine sunt elevii români care au luat medalii la Olimpiada Internațională de Chimie 2021

Aur: Mircea-Raul Bodrogean, Liceul Internațional de Informatică, București – aur. A terminat clasa a XII-a anul acesta. Bodrogean a câștigat medalia de aur și în urmă cu doi ani, la Olimpiada de la Paris, a precizat Andruh. Potrivit acestuia, Bodrogean a fost primul în acest an și la Olimpiada Mendeleev din Rusia, despre care spune că este un concurs foarte greu, la care au participat elevi din 28 de state.

Aur: Tudor Lile, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Arad. A terminat clasa a XII-a. În 2019 a obținut medalia de argint la ediția din Paris.

Aur: Alexandru Cătălin Dianu, Liceul Internațional de Informatică, București – a terminat clasa a XI-a.

Argint: Ștefan Dimitriu, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Brașov - a terminat clasa a XII-a.

„Deosebirea față de alți ani a fost că a lipsit proba practică, care este importantă pentru o disciplină precum chimia. Apoi a dispărut socializarea și tot ceea ce înseamnă acest eveniment, care este similar cu olimpiada sportivă. Dincolo de asta, subiectele au fost la fel de grele și interesante și bucuria noastră a fost că cei patru copii au fost destul de omogeni, Bodrogean a ieșit mai distanțat”, a declarat profesorul Marius Andruh.

La precedenta ediție, Olimpiada Internațională de la Paris din 2019, elevii din România au obținut o medalie de aur - același Raul Bodrogean - și trei medalii de argint.

Andruh a subliniat că multumește Universității București pentru găzduire și Academiei Române. „Am avut nevoie, ca și la celelalte etape, de suport financiar și logistic. A fost implicata și Academia Română printr-un program nou dedicat tinerilor supradotați”, a spus acesta.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top