fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Ce ascunde Lucian Bode? Ministrul de Interne și-a secretizat lucrarea de doctorat

Ce ascunde Lucian Bode? Ministrul de Interne și-a secretizat lucrarea de doctorat


Cu o zi înainte de termenul anunțat pentru publicarea integrală a tezei sale de doctorat pe o platformă administrată de Ministerul Educației, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a trimis o adresă la universitatea unde și-a susținut lucrarea, anunțând că refuză acest lucru. El și-a motivat decizia prin faptul că și-a publicat lucrarea la o editură, scrie G4Media.

Site-ul editurii menționează că volumul este „în pregătire”, iar Bode a declarat, pentru G4Media, că volumul „va apărea în curând”. Conform prevederilor legale, publicarea tezei trebuia să aibă loc până pe data de 22 iulie 2021.

De la începutul lui 2020, Ministerul Educației administrează o platformă  unde ar trebui publicate toate tezele de doctorat susținute în România începând cu anul 2016.

Într-o astfel de situație s-a aflat, până recent, și actualul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a primit titlul de doctor în 2018, de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, unde a susținut lucrarea cu titlul „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI (corect ar fi fost „al XXI-lea” n.r.). România în context european actual”.

De la inaugurarea platformei, în dreptul tezei lui Bode scria: „Autorul tezei de doctorat a optat pentru publicarea distinctă a tezei și se află în perioada de grație (24 luni), până la data de 22 iulie 2021, dată la care se va face publică teza”.

Pe 21 iulie, însă, mențiunea a fost înlocuită cu mesajul: „La solicitarea IOSUD (Școala Doctorală de la UBB n.r.), fișierul original al tezei nu este public, deoarece teza a fost publicată distinct.”

Directorul Institutului de Studii Doctorale de la UBB, profesorul universitar Zoltan Neda, a explicat că anunțul a fost motivat de o adresă trimisă de Bode în aceeași zi, pe 21 iulie, document care conținea „refuzul ca teza de doctorat să fie publicată pe platforma electronică națională de evidență a tezelor de doctorat.”

 

Citește mai mult pe G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top