fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Elevă din Maramureș, bătută de o învățătoare pensionată chemată să țină locul cadrului didactic titular

Elevă din Maramureș, bătută de o învățătoare pensionată chemată să țină locul cadrului didactic titular


Este anchetă la o școală din județul Maramureș, după ce o elevă de 8 ani ar fi fost lovită de o fostă învățătoare. Incidentul a avut loc joi, la Școala Generală din Satulung, județul Maramureş. Femeia se pensionase de câțiva ani și a fost chemată să țină locul unui alt cadru didactic.

Scenele s-ar fi întâmplat chiar sub privirile celorlalți copii. Supărată că i-ar fi deranjat ora, învățătoarea nu ar mai fi ținut cont de nimic. Acum, fetița de 8 ani refuză să mai meargă la școală, scrie realitatea.net.

,,Plânge întruna. A bătut-o doamna profesoară, a prins-o de păr. A tras-o de păr, a zis către fetiță: >. Și după ce a tras-o de cap, a zis să scoată ceva carte din ghiozdan. Fata de frică nu a mai știut ce să scoată, s-a dus ea și i-a scos cărțile din ghiozdan și tot în cap i-a dat până a amețit-o pe fetiță’’, spune bunica elevei.

Fosta învățătoare era pensionară și a fost chemată la ore pentru a ține locul unui alt cadru didactic, care se afla în concediu medical. Acum este anchetată pentru purtare abuzivă.

,,Se vor face verificări și la fața locului și vom lua măsuri în funcție de concluziile care se vor trage. Noi dezavuăm orice fel de comportament în tot ce ține de domeniul educațional’’, a precizat Ligia Duruș, purtător de cuvânt ISJ Maramureș.

Bunicii fetiței au depus și o plângere la poliție.

„Polițiștii din Șomcuța Mare s-au sesizat din oficiu, sens în care au fost luate declarații, urmând sa fie sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, sub aspectul comiterii infracțiunii de purtate abuziva. De asemenea, va fi sesizată și DGASPC”, a explicat Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș

Directorul școlii nu a dorit să ofere un punct de vedere legat de incident.

Fosta învățătoare nu s-a mai prezentat la școală și nu a răspuns acuzațiilor care i se aduc.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top