fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Elev nevăzător testat pozitiv cu Covid-19 la liceul special din Târgu Frumos, trimis acasă singur cu trenul și microbuzul

Elev nevăzător testat pozitiv cu Covid-19 la liceul special din Târgu Frumos, trimis acasă singur cu trenul și microbuzul


Un elev nevăzător depistat cu Covid-19 a fost nevoit să meargă aproximativ 100 de kilometri cu trenul și microbuzul. Tânărul în vârstă de 18 ani învață la un liceu special din Târgu Frumos și după ce a fost testat pozitiv a fost trimis de conducerea școlii în centrul de plasament din județul Suceava de unde provenea. Asta deși era cunoscut că elevul nu avea altă variantă decât transportul în comun.

Câteva clase de la un liceu pentru nevăzători din Târgu Frumos au trecut la cursurile online, după ce au fost diagnosticare câteva cazuri de Covid-19.

Dacă în cele mai multe cazuri elevii sunt duși acasă de părinți cu mașinile personale, cei care nu au această posibilitate sunt nevoiți să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun.

Acesta a fost și cazul unui elev testat pozitiv, care a luat trenul și apoi a schimbat și două microbuze în drumul spre centrul de plasament de unde provenea.

El a anunțat conducerea liceului că este nevoit să se deplaseze cu tren și microbuz, însă nu a primit niciun ajutor.

Antonia Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași: „S-a identificat un caz pozitiv la o clasă preșcolară. Pentru că acel copil stătea în cămin, s-a făcut testare. La testarea rapidă, s-au identificat alte 4 cazuri. Și a doua zi, pe 12, s-a solicitat suspendarea activității pentru 5 clase. S-a anunțat familia, în cazul în care copilul se putea întoarce în familie, sau, în acest caz, centrul de plasament. Din informarea pe care am primit-o pe 13, centrul de plasament nu a putut trimite pe nimeni să preia copilul și el a plecat spre centrul de plasament singur. ISJ face o verificare a contextului în care acest copil a fost nevoit să se deplaseze singur la centrul de plasament de care aparținea”

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top