fbpx
 
Două eleve, tâlhărite și agresate sexual de cinci adolescenți în curtea unui liceu din Constanța

Două eleve, tâlhărite și agresate sexual de cinci adolescenți în curtea unui liceu din Constanța


Poveste revoltătoare în Constanța, unde două eleve de liceu au fost tâlhărite și agresate sexual de cinci adolescenți. Incidentul s-a petrecut chiar în pauza mare, în instituția de învățământ, care nu este păzită și nici supravegheată video.

Acum autoritățile au deschis mai multe anchete. Una dintre ele va trebui să stabilească și de ce conducerea liceului nu s-a interesat de siguranța elevilor.

Cele două eleve, una de 15 ani, și cea de a doua de 18 ani, erau în curtea liceului din Constanța, în pauza mare. Cinci indivizi, trei dintre ei elevi la o școală de meserii alăturată, și doi încă necunoscuți, au luat fetele pe sus și le-au dus sub o scară. Fata de 18 ani a fost lovită, iar cea de 15 ani a trecut printr-un adevărat coșmar.

Cristina Gavriloaie, ofițer de presă IPJ Constanța: „Ar fi fost atinsă în mai multe zone ale corpului de mai mulți tineri. Polițiștii constănțeni au identificat trei elevi, doi dintre aceștia în vârstă de 16 ani, respectiv 15 ani. În acest moment se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate.”

Fetele au reușit să scape cu greu din mâinile atacatorilor. Deși au țipat, niciun cadru didactic și nici profesorul de serviciu nu au intervenit. Liceul nu are pază, nu are sistem de supraveghere a curții, ci doar acces în interior cu cartelă. Directorul instituției de învățământ încearcă să explice cum au intrat cei cinci atacatori. Nu e greu. Poarta liceului este deschisă și nepăzită.

Mihail Cornel Dumitrașcu, directorul liceului: „Partea proastă este că noi avem mai multe intrări și pe acolo. Noi îi bagăm pe aici, dar ei imediat cum mă văd au sărit peste gard pe acolo.”

Ancheta polițiștilor a scos la iveală că cei trei elevi ai școlii profesionale au intrat și în liceu fără să fie legitimați. La fel, se pare, și ceilalți doi atacatori.

Inspectoratul Școlar din Constanța cercetează incidentul.

Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța: „Am solicitat o notă de relație prin care să ne transmită care au fost, cum s-a creat posibilitatea ca acești elevi să intre în perimetrul instituției de învățământ. Am solicitat să se găsească o soluție rapidă astfel încât să nu mai avem astfel de incidente, vom analiza la nivelul inspectoratului școlar județean situația.”

Mai grav este că 30% dintre unitățile de învățământ din România nu au niciun sistem de protecție potrivit unui raport emis anul trecut chiar de Ministerului Educației.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30