fbpx
 
Individul din Roman care și-a atacat soția și gemenele de 2 luni, arestat: acuză probleme psihice și dă vina pe soacră

Individul din Roman care și-a atacat soția și gemenele de 2 luni, arestat: acuză probleme psihice și dă vina pe soacră


Bărbatul din Roman care s-a năpustit înarmat asupra soției și a gemenelor sale de numai 2 luni a fost arestat reventiv și va fi supus unei expertize psihiatrice.

El și-a recunoscut faptele, dar le-a spus procurorilor că avea mintea întunecată și era secătuit de probleme la serviciu și în familie, scrie Știrile Pro TV.

Unul dintre bebeluși a murit la scurt timp după atacul sângeros, celălalt se luptă să trăiască, la spital. Mama și băiețelul de 9 ani au scăpat cu viață și vor fi consiliați psihologic.

Suspectul le-a povestit anchetatorilor că s-a certat cu soția, a atacat-o și a rănit-o în zona gâtului. Femeia de 34 de ani a reușit să scape din mâinile lui și a ieșit în fugă din apartament, strigând după ajutor.

L-a luat cu ea pe băiatul de 9 ani. Individul furios a rămas în locuință cu bebelușii de numai 2 luni. S-a năpustit asupra fetițelor, iar una dintre ele nu a supraviețuit rănilor profunde. Cealaltă este în stare critică, la spital

Polițiștii au observat pe corpul suspectului urme de violență și cred că avea de gând să-și ia zilele în momentul în care au intrat peste el.

Marius Ianuș, purtător de cuvânt Parchetul Tribunalului Neamț: „Agresorul a fost audiat, a recunoscut săvârșirea faptelor, invocând faptul și citez: mintea lui a fost întunecată, asupra lui s-au acumulat mai multe presiuni psihice generate de soție, soacră și cumnată, precum și probleme legate de serviciu”.

Individul de 40 de ani nu era înregistrat cu probleme psihice. Dar cunoscuții povestesc că în pandemie afacerea lui cu termopane a mers tot mai prost. Apoi familia s-a mărit, când au venit pe lume gemenele.

Dar problemele sigur apăruseră de un an de zile: bărbatul devenise de nerecunoscut, slăbise mult și era schimbat la față. Mereu neliniștit și încordat, avea expresia unui om copleșit de griji.

Tensiunile cu asociatul firmei de care se ocupa îl făceau tot mai suspicios și ajunsese să nu se mai încreadă în nimeni. Nimeni nu se aștepta însă la un asemenea atac asupra familiei.

Ramona Ciofu, purtător de cuvânt IPJ Neamț: ”Echipajele medicale au transportat victimele la spital și din nefericire s-a constatat decesul unuia dintre copii”.

Cealaltă fetiță, ranită grav, a fost operată la Iași și e ținută sub supraveghere medicală. Medicii sunt în continuare rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii din Iași: „Sugarul de 2 luni se menține în stare critică, este intubate, ventilat mecanic”.

Cel de-al treilea copil al cuplului, un băiețel de 9 ani care a asistat la o parte dintre scenele terifiante, urmează să intre într-un program de consiliere al Direcției pentru Protecția Copilului Neamț.

Magda Vasilache, purtător de cuvânt DGASPC Neamț: „Este evident că acel copil care a fost martor într-o oarecare măsură este afectat emotional. Vom oferi consiliere psiholgoica și servicii de suport afectiv, astfel încât copilul, cât și mama să poată fi sprijiniți, să depășească această situație dificilă”.

Suspectul este acuzat de omor și tentativă de omor. O comisie de psihiatri urmează să stabilească dacă avea sau nu discernământ în momentul atacului. Dacă va fi găsit vinovat pentru faptele sale, bărbatul riscă închisoare pe viață.

Anchetatorii spun că au stat de vorbă cu apropiaţii familiei, care au declarat că în ultima vreme, bărbatul, care lucrase la un magazin cu termopane, ar fi intrat în depresie. Era îngrijorat de numeroasele probleme financiare din perioada pandemiei.

Surse apropiate familiei susţin că ar fi avut episoade de tip paranoic, că închidea obsesiv ferestrele ca să nu intre nimeni pe geam, în apartamentul de la etajul unu, şi că ar fi mers recent la medic, dar încă nu avea pus vreun diagnostic.

Gabriela Groza, psiholog judiciar: „Resursele pe care tu le ai la nivel financiar, la nivel mental, la nivel de suport social, resursele de care tu dispui, nu sunt suficiente pentru a face faţă situaţiei vieţii, evenimentelor din acea perioadă. Atunci simţim stres, când nu găsim nicio soluţie la ceea ce se întâmplă. Încerci cumva, prin acte violente, să rezolvi acea presiune, acea tensiune foarte mare.”

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30