fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Sorin Cîmpeanu: Școlile din localitățile cu incidența sub 3 la mie încep cursurile fizic fără să mai conteze gradul de vaccinare

Sorin Cîmpeanu: Școlile din localitățile cu incidența sub 3 la mie încep cursurile fizic fără să mai conteze gradul de vaccinare


Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară că testele de salivă vor fi administrate în școală doar dacă instituția va decide că este de acord și are infrastructura necesară să facă acest lucru. Ministrul a mai spus că școlile au nevoie de acordul părinților pentru a face acest lucru, transmite G4Media.

Dacă testul de salivă iese pozitiv și elevul face un test PCR care iese negativ atunci acesta poate continua cursurile fizic. În cazul în care elevul nu face test PCR sau acesta iese pozitiv, elevul rămâne acasă 14 zile.

Cîmpeanu a mai anunțat că toate școlile din județele unde rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri la o mie de locuitori vor fi decuplate de la raportarea la numărul de cadre didactice vaccinate.

Principalele declarații: 

  • Sunt 18 județe care în ansamblul lor au rată de infectare mai mică de 3 la mie. Practic, în mai bine din jumătate din teritoriul țării rata e sub 3 la mie. De luni toți copiii vor merge la școală fără a ne mai raporta la incidența pe școală.
  • Este în curs de pregătire o hotărâre CNSU prin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate să modifice ordinul comun, astfel încât să fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile unde rata de incidenţă este sub 3 la mie, fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învăţământ.
  • Apreciez progresul făcut din perspectiva vaccinării elevilor, avem 407.000 elevi vaccinați, adică 33% din eligibili. Vom decupla rata de vaccinare de modul de funcționare din localitățile sub 3 la mie.
  • Dacă testul de salivă este pozitiv și se face testul PCR și iese negativ poate continua cu prezență fizică. Dacă nu se face testul PCR sau e pozitiv, elevul rămâne acasă 14 zile.
  • Procedura de administrare a testelor este în sarcina Ministerului Sănătății. La decizia școlii, testele vor putea fi administrate acasă, de părinți, sau în școală. Când există dorința profesorilor pentru a fi administrare în școală trebuie acordul părinților.
  • Școala va decide dacă dorește și are condiții pentru testare în școală. Dacă nu, la domiciliu sub supravegherea părinților sau reprezentanților legali. Rezultatul poate fi trimis în scris sau pe email dirigintelui sau învățătorului sau directorului.
  • Fac apel la responsabilitatea părinților de a comunica corect și la timp rezultatele acestor teste. La finalul acestei săptămâni vor ajunge în școli. Ulteriori IGSU ne-a adus la cunoștință că aceste teste vor ajunge în școli în prima parte a săptămânii viitoare.
  • Inițial am anunțat că la finalul acestei săptămâni vor ajunge testele în școli. Ulteriori IGSU ne-a adus la cunoștință că aceste teste vor ajunge în școli în prima parte a săptămânii viitoare.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top